Pikkpoiss keedetud munaga

Prindi retsept
Sattusin kogemata sellisele artiklile ja tuli pikapoisi isu. Kuigi seal on juttu kotlettidest, tegin mina siiski pikapoisi. Taigen mahtus ~12 x 28 cm keeksivormi sisse.


  • 1 kg hakkliha(vaba valik)
  • 1 dl jämedat riivsaia või saiapuru
  • 2 dl vedelikku (vett või puljongit)
  • 1 sibul või maitse järgi sibulahelbeid
  • 2 muna
  • 1 tl soola
  • 0,5 tl värskelt jahvatatud musta pipart
  • 4 keedetud kanamuna

Paisuta saiapuru või jämedat riivsaia 5-10 minutit vedelikus/hapukoores. Haki sibul peeneks. Sega hakkliha, muna, sibul ja maitseained kokku ja sõtku ühtlaseks massiks. Tõsta pooled hakklihast vormi. Aseta ridamisi peale keedetud munad ning seejärel teine pool hakklihast. Silu pealispind õliste kätega. Küpseta ahjus 225°C juures umbes 50-60. Lõpupoole võib vormi fooliumiga kergelt kinni katta.

1 Response to "Pikkpoiss keedetud munaga"

  1. Merike says:
    23 september, 2010

    seda peaks isegi proovima ja tänud kommi eest blogisse