Maapähklivõi


Umbes 4 dl valmis maapähklivõid. Siin on video maapähklivõi vamistamisest.

• 7 dl (475 g) maapähkleid
• 1 spl õli
• 1 spl agaavi-või vahtrasiirupit või vedelat mett
• ½ tl soola

Levita pähklid tasaselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile nii et need ei oleks üksteise peal. Rösti 170 kraadis umbes 20 minutit kuni koor on muutunud tumedamaks, ja ahjust tuleb head lõhna.  Jahuta. Puhasta pähklid koortest. Pane paar peotäit pähkleid kilekotti. Hõõru kotti käte vahel nii, et koored eralduvad. Lõika kääridega puhas ja kuiv plastikpudel enam-vähem keskelt pooleks jäta mõne cm osa lõikamata. Kalla umbes pooled pähklitest pudelisse. Hoia käega pudeli ülemine ja alumine osa paigal ja tõmba tolmuimejaga koored välja. Raputa vahepela pudelit , et põhjast ka koored kätte saada. Kalla pähklid köögikombaini ja hakka purustama. Lisa õli, siirup/mesi ja sool. Vahepeal tõmba spaatliga nõu seinadest ja põhjast massi lahti ja muudkui sega edasi. Aega läheb umbes 5 minutit. Segu muutub algul puruseks siis paksemaks ja lõpuks siledaks läikivaks kreemiks.


Kalla puhtasse purki. Maapähklivõi säilib külkapis mõned nädalad.

0 Response to " Maapähklivõi"