Malta riis ja glögikissell

Prindi retsept


  • 1½ dl pudruriisi
  • ½ l vett
  • ¼ tl soola
  • 2 dl rõõska koort,  35%
  • ½ dl suhkrut
  • 2 tl vaniljesuhkrut
  • 1 sidruni riivitud koor

Kissell:

  • 4 dl punast glögi
  • 1-2 spl tärklist
  • Kaunistuseks mandlilaaste

1. Kalla glögi kopsikusse, sega juurde tärklis ja kuumuta kogu aeg segades. Ära keeda. Tõsta pliidilt ja lase jahtuda.
2. Lase vesi keema, lisa riis ja sool.  Keeda umbes 20 minutit. Loputa külma vee all ja jäta sõelale nõrguma.
3. Vahusta koor. Lisa nõrutatud ja jahutatud riis. Maitsesta suhkru, vaniljesuhkru ja riivitud sidrunikoorega.
4. Jaga riis laiadesse bokaalidesse või magustoidukaussidesse. Tõsta peale glögikiselli ja kaunista mandlilaastudega.


1 Response to "Malta riis ja glögikissell"

  1. Merike says:
    31 detsember, 2010

    Aitäh ilusate sõnade eest.Ka sulle soovin algavaks aastaks kõike head ja ilusat.Piilun ikka aegajalt sinu blogisse ka,sest siingi ju palju järeletegemise asju kirjas :D