Prindi retsept
Väga lihtsad ja kiiresti valmivad koogikesed. Moosiks võib kasutada ükskõik, millist moosi ja kaunistada vastavalt kas ploomi,- kirsi,- õunaga jne. Pildil on koogikeste põhjal kirsimoosi ja kaunistanud olen kompotikirsiga.
- 500 g pakk külmutatud lehttaignaplaate (17x9)
- kuumakindlat moosi/džemmi
- 250 g 35% rõõska koort + 3 spl sukrut
- 1 tl vaniljesuhkrut või 1 spl vaniljekreemijahu
- kaunistamiseks marju, nonparelle jne.
Lase taigent natuke sulada. Lõika taignaplaadid pooleks ja suru iga ruut muffinipanni pessa nii, et urgad jäävad august välja. Tõsta igasse pessa teelusikaga moosi. Küpseta taignapakil oleva õpetuse järgi. Ehk siis 225°C , ahju keskmises osas 15-20 minutit.
Tõsta valmis korvikesed ahjust välja jahtuma. Vahusta koor sukruga ja maitsesta vaniljesuhkruga või vaniljekreemijahuga. Kui lisad vaniljekreemijahu, siis võid suhkru kogust vähendada. Pritsi või tõsta teelusikaga jahtunud korvikestesse vahukoort. Kaunista oma soovi järgi.
0 Response to "Lehttaigna koogikesed"
Postita kommentaar