Jõulune pohlatort


põhi:
  • 3 muna
  • 1 dl suhkrut
  • ¾ dl kartulijahu
  • ¾ dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1½ tl piparkoogimaitseainet

täidis:
  • 2 dl külmutatud pohli
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 250 g kohupiima
  • 2 dl rõõska koort 35%

 peale:
  • 2 dl rõõska koort 35%
  • 1½ dl fariinisuhkrut
  • 50 g tumedat šokolaadi
  • 1 spl kookoshelbeid
  • ½ dl pohli
         
         Vahusta toasoojad munad ja suhkur paksuks, heledaks vahuks. Sega kuivad ained omavahel ja sõelu muna-suhkru vahtu, ettevaatlikult segades. Kalla taigen võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud vormi. Küpseta 175ºC umbes 25-30 minutit. Ahjust võttes kummuta põhi vormist välja, jahuta ja lõika kolmeks osaks.
        Jahvata jäised pohlad mikseris, mitte väga peeneks. Sega pohlapuru suhkruga, lisa kohupiim ja vahustatud koor (Immuta põhjad juhul, kui pakud kooki samal päeval. Immutamiseks kasuta 1 dl piima) Määri pool täidist ühele põhjale. Tõsta peale teine põhi ja määri ülejäänud täidis põhjale. Pealmist põhja immuta altpoolt. Pane kook külmkappi tõmbama.
        Ennem pakkumist: Keeda koort ja fariinisuhkurt väikeses kopsikus 10 minutit aeg ajalt segades. Kui segu hakkab vähe paksenema siis tilguta seda mõned tilgad koogile. Kui segu ei imendu koogisse vaid jääb pisaratena koogile siis on paksus sobiv.Tõsta kopsik pliidilt ja lisa siis tükeldatud šokolaad. Sega, kuni šokolaad on sulanud ja glasuur on ühtlaselt paks. Kalla glasuur koogile ja kaunista pohladega ja kookoshelvestega.

        allikas Pirkka

        2 Response to "Jõulune pohlatort"

        1. Anonüümne Says:
          30 november, 2010

          Kuidas maitses? Kas see kook on parem samal või järgmisel päeval?

        2. LG says:
          30 november, 2010

          Minule meeldib tort järgmisel päeval. Teengi tordi alati valmis eelmisel õhtul ja järgmine päev keedan glasuuri ja kaunistan. Ja just see tort on kujunenud meie pere jõulutordiks see aasta juba neljandat aastat.