Piparkoogitort




põhi:
  • 25–30 piparkooki
  • 50g margariini / võid
  • 2-3 spl ploomi marmelaadi
käidis:
  • 2½ dl vahukoort
  • 500g kohupiima
  • 1-1½ dl ploomimoosi või marmeaadi
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 1 dl suhkrut
  • 1/2 tl kaneeli
  • 5 lehte želatiini
  • ½ dl glögi
  • ½ sidruni riivitud koor
  • 5-7 piparkooki

kaunistamiseks:
  • umbes 1 dl vahukoort
  • martsipanist kaunistusi
  • tuhksuhkrut

Pane želatiinilehed külma vette ligunema. Purusta piparkoogid köögikombainis. Lisa sulatatud rasvaine. Vooderda  Ø 23 cm lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ja suru taigen kätega vormi põhjale. Määri marmelaad põhjale. Vahusta koor. Lisa kohupiim, ploomimoos, suhkrud, kaneel ja riivitud sidrunikoor. Sega ühtlaseks. Kuumuta glögi  ja  sulata selles želatiinilehed. Nirista glögi täidisesse samas kogu aeg segades, et täidisesse ei jääks "klimpe". Tükelda piparkoogid käsitsi ja sega täidisesse. Kalla täidis vormi. Tõsta tort vähemalt 4 tunniks külma tahenema. Kaunistamiseks vahusta koor. Levita õhuke kiht tordile ja ülejäänud koor pritsi tordi servale. Kaunist näiteks martsipanist kaunistustega. Puista peale tuhksuhkrut.

prindi retsept

0 Response to "Piparkoogitort"