Lihavõtte kohupiimakook


põhi:
♦ 100 g toasooja võid
♦ 3/4 dl suhkrut 
♦ 1 muna
♦ 1½-2 dl nisujahu
♦ 1 dl mandlijahu
♦ 1 tl küpsetuspulbrit

täidis:
♦ 250 g kohupiima 
♦ 2 dl rõõska koort
♦ 3 kanamuna 
♦ ¾ dl suhkrut 
♦ 1 dl rosinaid
♦ ½ dl purustatud mandleid 
♦ 1 sidruni riivitud koor
♦ ½ dl sidrunit pigistatud mahla
♦ 2 tl vanillisuhkrut 

peale:
♦ 1 purk (410 g) konserveeritud virsikuid 
♦ 1 dl apelsinimarmelaadi

* Vooderda lahtikäiv koogivormi œ(ø 24 cm) põhi küpsetuspaberiga. Vahusta või ja suhkur. Sega juurde muna.
Sega omavahel jahud, küpsetuspulber ja lisa tainasse. Suru tainas vormi põhjale ja servadele (umbes 2-2,5cm) Tõsta külmkappi niikauaks kuni valmistad täidist. 
* Mõõda kohupiim kaussi. Lisa rõõsk koor, munad, rosinad, mandlipuru, riivitud sidrunikoor ja vanillisuhkur.  Kalla täidis vormi ka küpset kooki 200°C ahju alumises osas umbes 30 minutit. Jahuta täielikult või veel parem, pane ööseks jahedasse. 
* Nõruta virsikud. Lõika õhukesteks viiludeks(sektoriteks). Kata kook virsikuviiludega. Kuumuta pliidil, potis või mikros marmelaadi 
niikaua, et see muutub natuke vedelamaks. Tõsta lusikaga marmelaad koogile ja aja laiali.

prindi retsept

0 Response to "Lihavõtte kohupiimakook"