põhi:
♦ 100 g toasooja võid
♦ 3/4 dl suhkrut
♦ 1 muna
♦ 1½-2 dl nisujahu
♦ 1 dl mandlijahu
♦ 1 tl küpsetuspulbrit
täidis:
♦ 250 g kohupiima
♦ 2 dl rõõska koort
♦ 3 kanamuna
♦ ¾ dl suhkrut
♦ 1 dl rosinaid
♦ ½ dl purustatud mandleid
♦ 1 sidruni riivitud koor
♦ ½ dl sidrunit pigistatud mahla
♦ 2 tl vanillisuhkrut
peale:
♦ 1 purk (410 g) konserveeritud virsikuid
♦ 1 dl apelsinimarmelaadi
* Vooderda lahtikäiv koogivormi (ø 24 cm) põhi küpsetuspaberiga. Vahusta või ja suhkur. Sega juurde muna.
Sega omavahel jahud, küpsetuspulber ja lisa tainasse. Suru tainas vormi põhjale ja servadele (umbes 2-2,5cm) Tõsta külmkappi niikauaks kuni valmistad täidist.
* Mõõda kohupiim kaussi. Lisa rõõsk koor, munad, rosinad, mandlipuru, riivitud sidrunikoor ja vanillisuhkur. Kalla täidis vormi ka küpset kooki 200°C ahju alumises osas umbes 30 minutit. Jahuta täielikult või veel parem, pane ööseks jahedasse.
* Nõruta virsikud. Lõika õhukesteks viiludeks(sektoriteks). Kata kook virsikuviiludega. Kuumuta pliidil, potis või mikros marmelaadi
niikaua, et see muutub natuke vedelamaks. Tõsta lusikaga marmelaad koogile ja aja laiali.
prindi retsept
0 Response to "Lihavõtte kohupiimakook"
Postita kommentaar