Nougat-mandlikeeks


tainas:
♦ umbes 18 tk Wiener nougat -komme 
♦ 3 ½ dl nisujahu
♦ 2 tl küpsetuspulbrit
♦ 1 sl kaneeli
♦ 1 sl vanillisuhkrut
♦ 1 tl kardemoni
♦ 150 g võid või margariini
♦ 2 dl fariinisuhkrut
♦ 2 muna
♦ 2 dl keefiri
♦ 50 g mandlilaaste

kaunistuseks:
♦ umbes 100 g Wiener nougat -komme
♦ mandlilaaste
Fazerin Wiener nougat
Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja maitseained. Vahusta või ja fariinsuhkur. Lisa ükshaaval munad. Siis sega hulka vaheldumisi jahusegu ja keefir. Lõpuks sega juurde mandlilaastud. Võita 1,5 l keeksivorm. Puista üle riivsaiaga. Tõsta põhjale lusikaga tainakuhjakesi ja nende peale lao komme. Siis taas tainast ja siis komme. Viimaseks kihiks tainast. Küpseta keeksi 175° kraadises ahjus, keskmisel tasemel umbes 45 minutit. Ahjust võttes, lase hetk seisat vormis ja siis kummuta taldrikule. Jahuta. Sulata ülejäänud kommid mikros, väikesel võimsusel. Kalla sulanud šokolaad
keeksile ja puiste peale mandlilaaste.

0 Response to "Nougat-mandlikeeks"