Kohupiima-pähklitort

põhjad 3 tk:
♦ 150 g toasooja võid
♦ 100 g suhkrut
♦ 1 muna
♦ 240 g nisujahu (u 4 dl)
♦ 0,5 tl küpsetuspulbrit
♦ näpuotsaga soola

vahele:
♦ 300 g hapukat moosi

kreem:
♦ 250 g toasooja võid
♦ 250-300 g tuhksuhkrut
♦ 500 g teralist kohupiima
♦ 50 g maapähkleid

kaunistamiseks:
♦ 150 g maapähkleid
♦ 100 g tumedat šokolaadi

1. Vahusta toasoe või ja suhkur ühtlaseks. Sega juurde muna. Sega kuivained omavahel, lisa võisegule. Sega taigent niipalju et kõik ained segunevad. Jaota kolmeks osaks ja paki toidukilesse. Pane  külmkappi. 
2. Levita kõik pähklid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Rösti 200-kraadises ahjus umbes 5-8 minutit või seni kuni pähklid on aromaatsed ja kuldsed. Võta ahjust välja, puista puhtale köögirätikule ning rulli neid rätikus, et kestad eemaldada. Lase pähklitel jahtuda, siis haki pähklid peeneks kas noaga või minilõikuris.  
3. Võta kolm küpsetuspaberit ja rulli igal paberil üks ø 24 cm taignaketas. Küpseta need 220-kraadises ahjus helepruuniks (u 5-7 minutit). Jahuta. 
4. Valmista kreem. Vahusta toasoe või heledaks, kohevaks vahuks (umbes 10 minutit) Poole vahustamise ajal lisa tuhksuhkur.  Sega juurde hakitud pähklid ja lõpuks kohupiim.
5. Pane tort kokku otse tordialusele. Aseta üks koogipõhi tordialusele. Määri peale moos ning kata järgmise koogipõhjaga. Määri peale umbes 1/3 pähkli-kohupiimakreemist. Tõsta peale kolmas koogipõhi.  Määri ülejäänud kreem tordi peale ja külgedele. Tõsta tort umbes pooleks tunniks külmkappi, et kohupiimakreem veidi taheneks. 
6. Kaunist tort pealt ja servadelt pähklipuruga. Suru pähkelid kergelt kreemi sisse. Sulata šokolaad ja nirista vabalt tordile. 
allikas Nami Nami

0 Response to "Kohupiima-pähklitort"