Viigimarjakeeks

♦ 1 kotike (200g) kuivatatud, pehmeid viigimarju
♦ 2 dl õnamahla
♦ 200 g margariini või võid
♦ 1 dl suhkrut
♦ 2 muna
♦ 1 dl hapukoort või maitsestamata jogurtit
♦ 1-2 tl riivitud sidrunikoort
♦ 1/2 dl sidrunimahla
♦ 4 dl nisujahu
♦ 2 tl vanillisuhkrut
♦ 1 tl söögisoodat
♦ 1 tl küpsetuspulbrit
♦ 1 tl kardemoni

1. Võita ja puista üle riivsaiaga rõngasvorm või keeksivorm (1,8l). Eemalda viigimarjadelt kõvad kontsud. Lõika väikesteks kuubikuteks. Mõõda mahl sellise suurusega teraspotti, kus saab kogu taigna valmistada. Lisa viigimarjakuubikud ja keeda madalal kuumusel, kaane all 15-20 minutit. Püreesta saumikseriga. Tõsta pott pliidilt. Lisa tükeldatud rasvaine ja sega kuni kõik on sulanud. 
2. Kui segu on natuke jahtunud, lisa suhkur ja klopi munad üksaaval taignasse. Lisa hapukoor, riivitud sidrunikoor- ja mahl. Sega ühtlaseks.
3. Sega omavahel jahu, vanillisuhkur, sooda, küpsetuspulbr ja kardemon. Lisa jahusega mitmes jaos taignasse samas kogu aeg segades.  Kalla taigen vormi ja küpseta  175-kraadises ahjus, alumises osas umbes 50 minutit. 
4. Kummuta kook vormist siis kui see on peaaegu jahtunud. Kook säilib pikalt külmkapis. Sobib ka sügavkülmutamiseks.

allikas K-Ruoka
prindi retsept

0 Response to "Viigimarjakeeks"