Rabarberi-apelsinijuustukook

Mul oli koogiga kiire. Panin peale valmistamist tunniks sügavkülma ja siis 1,5 või 2 tundi oli külmikus. Ja täitsa sobiv aeg oli. Oli hea lõigata kuuma vee alt läbi lastud noaga. 

põhi:
♦200 g kaeraküpsiseid
♦ 80 g sulavõid

täidis:
♦ 2 karpi (á 180g) apelsinimaitselist toorjuustu
♦ 2 pakki (á 2 dl) 35% rõõska koort
♦ 1 tl vanillisuhkrut
♦ 2 želatiinilehte
♦ ½ dl apelsinimahla

peale:
♦ 250 g (värsket) rabarberit
♦ 1 dl vett
♦ ¾ dl (moosi)suhkrut
♦ 3 želatiinilehte
♦ 6 maasikat


  1. Jahvata/purusta küpsised.
  2. Sulata või. Lase natuke jahtuda ja sega küpsisepuruga kokku.
  3. Vooderda  24 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja servad küpsetuspaberiga.         Suru küpsisepuru tihedasti vormi põhjale ja tõsta külmkappi tahenema.
  4.  Pane täidise jaoks mõeldud želatiinilehed külma vette 10 minutiks      ligunema. Vahusta koor ja sega toorjuustuga kokku. Lisa vanillisuhkur ja sega hästi läbi.
  5. Kuumuta apelsinmahl väikeses nõus. Pigista želatiinilehtedest üleliigne vesi välja ja sulata kuuma mahla sisse. Lase natukene jahtuda ja nirista pidevalt segades täidise hulka. Kalla täidis põhjale ja aja ühtlaselt laiali. Kata vorm näiteks fooliumiga ja pane külmkappi tunniks tarduma. 
  6. Tükelda rabarberi varred 1-2 cm tükkideks. Kalla kastrulisse, lisa vesi ja suhkur. Keeda 5-10 minutit, kuni rabarberis on keenud pudruks. Tõsta pott pliidilt ja lase jahtuda. Pane taas želatiinilehed külma vette likku.  Võta rabarberipüreest ½ dl, kuumuta ja sulata hulka veest pigistatud želatiinilehed.  Lisa see tagasi potti ja sega ühtlaseks. Kalla täidisele ja tasanda. Tõsta kook tagasi külmkappi vähemalt neljaks tunniks. 
  7. Vea terava, õhukese noaga kook servadest lahti. Siirda alusele ja kaunista mõne maasikaga. Paku kohvilauas või magustoiduks.




0 Response to "Rabarberi-apelsinijuustukook"