Seemned võid soovi korral pannil röstida või kasutada hoopis purustatud pähkleid.
♦ 4 tomatit
♦ 8 musta või rohelist oliivi (umbes ½ dl viilutatuna)
♦ 2 avokaadot
♦ umbes 2 sl (päevalille)seemneid
kaste:
♦ 2 sl sidrunimahla
♦ ½ tl suhkrut
♦ ¼ tl soola
♦ musta peenpipart
♦ 1 dl rapsiõli
♦ 10 lehte värsket- või 1 tl kuivatatud basiilikut
Alusta kastme valmistamisest. Sega sidrunimahla hulka suhkur, sool ja pipar. Nirista juurde õli samas kogu aeg segades. Sega hästi läbi, lisa peeneks hakitud basiilik ja jäta seisma.
Rebi või peenesta salat kausi põhjale. Viiluta tomatit ja lao salati peale. Viiluta oliivid ja lisa tomatitele. Lõika avokaado kuubikuteks ja lisa salatisse. Puista peale seemneid ja kalla üle kastmega. Lase külmkapis pool tunnikest tõmbuda.
0 Response to "Tomati-avokaadosalat"
Postita kommentaar