Tort-nõiutud loss

 põhjaks küpseta 2 rullkooki:
♦  4 muna
♦  1 dl suhkrut
♦  1 dl nisujahu
♦  ½ dl tärklist
♦  ½ tl küpsetuspulbrit

♦  marmelaadi "liimimiseks"

vahele:
♦  3-4 dl marjapüreed või moosi
♦  2 dl rõõska koort
♦  suhkrut

peale:
♦  4 dl rõõska koort
♦  2-3 sl suhkrut
♦  2 tl vanillisuhkrut
♦  umbes ½ dl kookoshelbeid
♦  punas toiduvärvi
♦  tordikaunistusi, nonparelle
♦  6-8 vahvlitorbikut

Vahusta munad ja suhkur kohevaks. Sega omavahel kuivad ained ja sõelu munavahu hulka. Sega spaatliga niipalju, et ained on ühtlustunud. Kalla tainas küpsetauspaberiga kaetud ahjuplaadile, aja  laiali ja küpseta 225°C 8-10 minutit. Keera küpsetnud põhi puhtale rätikule. Küpseta ka teine põhi samamoodi. Vahusta vahele tulev koor suhkruga (suhkrut lisa oma maitse järgi) Määri põhjadele marjapüreed ja vahukoort ja keera rulli.Lõika kumbki rull kolmeks osaks. Tõsta osad püsti. Aseta üks alusele, keskele ja teised selle ümber. "Liimi" osad üksteise külge marmelaadiga. 













Vahusta kaunistamiseks rõõsk koor suhkru ja vanillisuhkruga tugevaks. Määri tort pealt ja külgedelt vahukoorega. Ülejäänud vahukoorega kaunista tordi ülemine ja alumine äär. 



Pane kausikesse pool tl vett, lisa tilgake punast toiduvärvi. Lisa kookoshelbed ja sega. Jäta seisma kuniks helbed muutuvad roosaks. Puista kookoshlebeid tordile. Sõelu vahvlitorbikutele tuhksuhkrut ja aseta need tornina tordile. Tee nonparellidest lossile aknad.

Prindi retsept

0 Response to "Tort-nõiutud loss"