põhi:
♦ 75 g võid või margariini
♦ 225 g šokolaadiküpsiseid
♦ (1 dl rosinaid)
♦ 7 želatiinilehte
♦ 4 dl vahukoort
♦ 600 g rummi-rosina kohupiima
♦ 2 spl fariinsuhkrut
♦ ¾ dl vett
tarretis:
♦ 3 želatiinilehte
♦ 4 dl glögi (või lahjendatud pohlamahla)
kaunistuseks:
♦ valget šokolaadi
♦ kuivatatud puuvilju
1. Õlita lahtikäiva- või rõngasvormi servad. Või vooderda küpsetuspaberiga. Purusta küpsised (soovi korral ka rosinad) köögikombainis. Lisa sulatatud või. Sega tainaks ja suru vormi põhjale.
2. Pane želatiinilehed külma vette likku nii et lehed on korralikult vees. Vahusta koor. Sega hulka kohupiim ja suhkur. Pigista želatiinilehtedest liigne vesi ja sulata hetk mikros (2-3 sekundit) Sega niristades täidise hulka, sega korralikult läbi ja kalla vormi. Pane jahedasse tarduma umbes 3 tunniks (või üleöö).
3. Tarretise jaoks pane taas želatiinilehed külma vette likku. Kuumuta glögi või mahl keemiseni ja nirista see hoolega segades glögi sekka. Jahuta natuke ja kalla koogile. Pane külma tarduma.
4. Kaunistuseks võid kasutada sulatatud valget šokolaadi ja kuivatatud puuvilju.
0 Response to "Rummirosina kook"
Postita kommentaar