Omatehtud jäätis

Supermaitsva, kuid  mitte eriti  odava jäätise valmistamise õpetuse leidsin Kokkama blogist.  Aga tore on see, et jäätise põhiretsepti võib lisada täitsa oma maitse järgi mida iganes.  Külalisetele ja miks ka mitte vahel endalegi võib ju lubada seda luxust. Ja  mittemingisugust jäätisemasinat pole vajagi.


 Põhiretsept:
  • 6 dl rõõska 35% koort
  • 300 g suhkruga kondenspiima

lisaks:
  • 100 g tumedat šokolaadi
  • peotäis rosinaid

Vahusta rõõska koort seni, kuni moodustuvad pehmed tipud. Mitte rohkem! Lisa kondenspiim ja vahusta niikaua, kuniks kõik seguneb. Lisa tükeldatud või jämedalt riivitud šokolaad ja sega kõik korralikult läbi. Pane karpi  ja vähemalt  5 tunniks sügavkülma. Kuna rosinad ja suuremad šokolaaditükid,  on rasked ja vajuvad põhja, siis sega jäätist poole tunni pärast. Kui vaja siis tee seda taas poole tunni pärast. Korda segamist niikaua, kuniks täidis jääb ühtlaselt jäätisemassi sisse.

2 Response to "Omatehtud jäätis"

  1. Merike says:
    24 juuli, 2011

    hea mõte.
    kas juba keedetud kondentspiimaga tuleks ka hea jäätis?
    mulle meeldib karamelline maitse ,aga kas sedasi saaks

  2. LG says:
    24 juuli, 2011

    Olen küll 100 % kindel , et saab. Mikseriga niipalju vaid segada, et kõik see mas korralikult seguneb. Ise tükeldaksin veel pehmeid iiriskommi tükke sisse. Minu järgmine jäätis tuleb banaani-moonisemnejäätis.