Meekook

Olen lugenud  ja mõttes läbi küpsetanud mitmeid meekooke. Aga see tundus olevat kõige parem. Ja ei pettunud.  See tuli nii hea, et ei hakkagi teisi proovima, parem ei saa ollagi. Muidugi maitse üle ei vaielda!

põhjadeks:
♦ 75 g mett
♦ 100 g suhkrut
♦ 2 muna
♦ 125 g võid
♦ 1 tl soodat
♦ 425 g jahu

vahele:

♦ 200 g suhkrut
♦ 650 g - 1 kg hapukoort (20% või 30%)

Sega kausis omavahel mesi, suhkur ja muna. Tõsta peale toasoe või. Lase sellises potis või kausis vesi keema, mille peale mahub mee-suhkru-munaseguga kauss (väldi kõrget kuumust, et muna "ära ei keeks") Soojenda n.n vesivannil segu niikaua, kuni või on täielikult sulanud, kuid ära sega!  Siis lisa sooda ja sega läbi. Jahuta. Jahtunud segule lisa sõelutud jahu ja sega taignaks. Jaga taigen 7 võrdseks osaks. Iga tükk rulli õhukeseks ja võimalikult võrdseks plaadiks ( Ø 24 cm). See õnnestub kõige paremini nii: Vaja on kolm küpsetuspaberit. Joonista ühele ketas, läbimõõduga 24 cm. Siis rulli taigen kahe küpsetuspaberi vahel laiali, ketta suuruseks.
           
Eemalda see paber kuhu on joonistatud ketas, ja siirda taigen koos teise paberiga ahjuplaadile. Küpseta 180-200°C ahjus kergelt pruunikaks. Samal ajal, kui üks põhi küpseb jõuab rahulikult rullida valmis järgmise põhja jne. Viimase ketta võid rullida umbes, sest sellest tuleb koogi peale puru.
Sega hapukoor suhkruga. Purusta üks põhi. Nüüd hakka kooki kokku panema. Tõsta iga põhja peale hapukooretäidist. Ja kata kook pealt puruga. Jäta ööpäevaks seisma. Kui neljakandilist teen siis minu plaadi mõõdud on  23 x 30 cm.




   

       





allikas Pisike ja Pisut Segi
prindi retsept
                       

0 Response to "Meekook"