Daim-kook

Lihtne ja kiire valmistada. Kui vaja, võib koogi valmis küpsetada juba päev või kaks varem. See säilib hästi külmakpis.  Kuigi retseptis olevate grammide järgi peaks olema šokolaadi rohkem kui 200 g , siis sellest kogusest mis läheb vahele ja peale võib "varastada"  niipalju küll, et natuke jääb peale puistamiseks. Mul oli vist peale puistamiseks umbes 40 g. Koogi põhjasid võib niisutada piimaga juhul, kui kooki süüakse sama päev. Kui aga järgmine päev, siis pole niisutada vaja.

põhi:
♦ 2 muna
♦ 2 dl suhkrut
♦ 1/2 dl  sulavõid
♦ 1 1/2 dl nisujahu
♦ 1 dl mandlijahu
♦ 1 ½ tl küpsetuspulbrit
♦ 3/4 dl piima

vormi määrimiseks ja vooderdamiseks:

♦ toasooja võid
♦ 50 g mandli-või metspähklilaaste

täidis:

♦ 1 1/2 dl vaniljekastmepulbrit
♦ 3½ dl vett või piima
♦ 100 g purustatud Marabou Daimi

glasuur:

♦ 100 g Daimi
♦ 1/2 dl rõõska koort 35%
♦ peale puistamiseks 50g Daimi


Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa sulavõi ja omavahel segatud kuivad ained ning piim. Määri küpsetsuvormi (Ø 24cm) põhi ja servad pehme võiga ja vooderda servad mandli- või pähklilaastudega. Kalla taigen vormi ja küpseta 200° C ahjus 20 minutit. Kummuta leige põhi vormist välja ja lõika pooleks.
TÄIDISE jaoks sega vaniljekastmepulber vee/piimaga. Lase hetk paisuda. Purusta šokolaad. Määri vaniljekreem põhjale ja puista üle Daim-puruga. Tõsta teine pool põhja peale. GLASUURI jaoks tükelda šokolaad  kopsikusse, lisa  rõõsk koor ja lase keema tõusta. Keeda vaikselt minuti jagu. Jahuta veidi, et segu muutuks paksemaks ja määri siis koogile. Puista peale veel purustatud Daimi. 
allikas Hellapoliisi 

0 Response to "Daim-kook"