Kohupiima-vaniljestritsel


Soovitan taigna rullida otse küpsetuspaberile või silikonist küpsetusalusele, millega on stritslit mugav tõsta otse ahjuplaadile. Täidis on raske ja võib tulla probleeme stritsli siirdamisega ahjuplaadile. Allolev retsept on kahe stritsli jaoks.

♦ 25 g pärmi
♦ 3 dl piima
♦ 1/2 muna
♦ 1 dl suhkrut
♦ 1 tl soola
♦ 8-9 dl jahu
♦ 100 g sulatatud ja jahutatud võid

kohupiimatäidis:
♦ 300 g võid
♦ 400 g kohupiimapastat
♦ 1 dl suhkrut
♦ 2 dl vaniljekastmepulbrit (Ekströms 
à 87g )
♦ 3 sl vaniljesuhkrut
♦ rosinaid maitse järgi

Määrimiseks:
♦ 1/2 muna

Vedelda pärm vähese suhkruga (1 sl) . Lisa käesoe piim. Klopi muna väikses kausis lahti ja  vala pool piima-pärmisegusse. Lisa l suhkrut ja sool. Sõtku vähehaaval juurde jahu. Viimasena lisa sulatatud ja jahutatud või. Sõtku kuni taigen hakkab käte küljest ja kausi servadest lahti lööma.  Kergita umbes kahekordseks.

Lisa pehmele võile kohupiim, suhkur, vaniljesuhkur ja vaniljekastme pulber. Jaga kerkinud tainas kaheks ning rulli kumbki pool ristkülikukujuliseks plaadiks umbes 30 x 40 cm.  Jjaga ka täidis pooleks.
Tee ristkülikulise taignaplaadi pikematesse äärtesse sisselõiked (et moodustuksid ribad)

Määri ristküliku keskele 3/4 täidisest ning tõsta äärtesse tehtud ribad kordamööda paremalt ja vasakult keskele, täidise peale kokku. Vormi  samamoodi ka teine stritsel.  Lase saiadel veerand tundi plaadil kerkida. Määri taignast järele jäänud poole munaga. Jaga ülejäänud täidis stritslitele, taignaribade vahele.

Küpseta 180°C  ahjus, keskosas 20-30 minutit (sisetemperatuur 94°C) Pealt peaks olema stritsel kuldpruun.

allikas: Maitseelamused
prindi retsept

0 Response to "Kohupiima-vaniljestritsel"