põhi:
♦ 3 muna
♦ 1,5 -2 dl suhkrut
♦ 100 g sulavõid
♦ 4,5 dl nisujahu
♦ 2 tl küpsetuspulbrit
♦ veidi soola
♦ 2 tl kaneeli
♦ 1 sl riivitud apelsinikoort
♦ 250 g porgandeid (riivi peene riiviga)
♦ 1 spl apelsinimahla
♦ 100 g hakitud kreekapähkleid
♦ 50 g kuivatatud jõhvikaid
glasuur:
♦ 3 dl tuhksuhkrut
♦ 2-3 sl apelsinimahla
♦ 1 spl riivitud apelsinikoort
toorjuustuga glasuur:
♦ 50g võid
♦ 200g maitsestamata toorjuustu
♦ 1 1/2 dl tuhksuhkrut
♦ 1 apelsini riivitud koor
Sulata ja jahuta või. Vahusta mikseriga munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sega juurde sulavõi ja apelsini mahl. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sool, kaneel ja riivitud apelsinikoor. Lisa muna-võivahu hulka ja sega tainas ühtlaseks. Lisa tainasse riivitud porgand, (tükeldatud)pähklid ja (peenestatud) jõhvikad. Sega spaatliga niikaua kuni ained on omavahel hästi segunenud. Kalla tainas võitatud ø 24cm koogivormi. Küpseta 175°C ahjus, alumisel tasemel umbes 45 minutit. Jahuta põhi. Glasuuri jaoks sega kokku kõik ained. Kata kook glasuuriga. Puista peale riivitud apelsinikoort.
prindi retsept
♦ 2 muna
♦ 1dl suhkrut
♦ 100 g taluvõid
♦ 1 ½ dl nisujahu
♦ ½ dl kama
♦ 1 tl küpsetuspulbrit
♦ 1 dl hakitud hapukaid õunu
♦ 200 g kohupiima
♦ 2 spl hakitud metsapähkleid
♦ (kui meeldib, siis natuke rosinaid ka)
Vahusta munad suhkruga, lisa sulatatud või. Lisa küpsetuspulbriga segatud nisujahu, kama, hakitud pähklid ja kohupiim. Sega tainasse hakitud õunaviilud. Täida ¾ muffinivormist tainaga. Küpseta temperatuuril 210°C umbes 15 min.
Prindi retsept
♦ 1 suur sibul
♦ 1 sl võid/õli
♦ 250 g kukeseeni
♦ 0,5 tl soola
♦ pipart pipravseist
♦ 1 spl jahu
♦ umbes 2 dl piima
♦ 2 spl hapukoort
Tükelda seened ja kuumuta kuival pannil senikaua kuni vesi on haihtunud. Lisa või ja hakitud sibul. Hauta, kuni sibul on muutunud klaasjaks. Lisa sool ja pipar. Sega läbi ja kuumuta mõni minut. Sega hulka jahu ning siis lisa piim. Sega kõik hästi läbi ja kuumuta keemiseni. Lase 1-2 minutit keeda. Keera kuumus maha. Lisa hapukoor ja sega kaste ühtlaseks.
♦ 3 dl sepikujahu
♦ 1,5 dl kaerahelbeid
♦ 2 sl päevalilleseemneid
♦ 2 tl küpsetuspulbrit
♦ 0,5 tl soola
♦ 2 dl piima
♦ 2 dl peeneks riivitud porgandit
♦ 2 sl õli
Sega omavahel kuivad ained. Lisa külm piim, riivitud porgand ja õli. Sega tainas ühtlaseks. Jaga kaheks osaks. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Patsuta jahuste kätega võrdseteks, umbes 1,5 cm paksuteks ketasteks (ø 16cm) . Jaga tainakettaga lõigates kumbki sai neljaks osaks (ära lõika põhjani välja). Torgi pealt kahvliga ja pista 225°C ahju keskossa küpsema 13-15 minutiks. Söö värskelt või ja juustuga.
allikas Pirkka
prindi retsept
Väga maitsev ja mahlane pizza, originaal siit. Sellest kogusest tuleb 1 pizza.
põhi:
♦ ½ suurt lillkapsapead ( või 500 ml riivituna, umbes 250g)
♦ 1 suur muna
♦ 1 dl riivitud mozzarellat (proovi ka muud juustu!)
♦ 1 tl kuivatatud oreganot
♦ 1 väike purustatud küüslauguküüs (1/2 tl)
♦ ½ tl (küüslaugu)soola
peale:
♦ 3 sl ketšupit või pizzakastet
♦ ½ dl riivjuustu
♦ 3 viilu peekonit ribadeks lõigatuna või
♦ 1 dl ribastatud sinki
♦ 1 konservananassirõngas
Riivi või peenesta lõikuris lillkapsas (riisiterade suurus). Tõsta mikroahju ja kuumuta 8 minutit (ei vaja vett ! ) Sega läbi ja jahuta. Lisa lahtiklopitud muna ja ülejäänud ained, sega läbi. Õlita küpsetusplaat või kata küpsetuspaberiga. Patsuta tainast umbes 22 cm läbimõõduga põhi. Küpseta eelkuumutatud 230 kraadises ahjus 10-15 minutit.
Nüüd määri ketšup küpsenud põhjale. Puista peale osa riivjuustust. Kata peekoni või singiribadega ja ananassitükkidega. Puista peale ülejäänud juust ja küpseta veel 3-4 minutit.
Prindi retsept