Porgandikook

põhi:
♦ 3 muna
♦ 1,5 -2 dl suhkrut
♦ 100 g sulavõid
♦ 4,5 dl nisujahu
♦ 2 tl küpsetuspulbrit
♦ veidi soola
♦ 2 tl kaneeli
♦ 1 sl riivitud apelsinikoort
♦ 250 g porgandeid (riivi peene riiviga)
♦ 1 spl apelsinimahla
♦ 100 g hakitud kreekapähkleid
♦ 50 g kuivatatud jõhvikaid 

glasuur: 
♦ 3 dl tuhksuhkrut
♦ 2-3 sl apelsinimahla
♦ 1 spl riivitud apelsinikoort

toorjuustuga glasuur:
♦ 50g võid
♦ 200g maitsestamata toorjuustu
♦ 1 1/2 dl tuhksuhkrut
♦ 1 apelsini riivitud koor


Sulata ja jahuta või. Vahusta mikseriga munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sega juurde sulavõi ja apelsini mahl. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sool, kaneel ja riivitud apelsinikoor. Lisa muna-võivahu hulka ja sega tainas ühtlaseks. Lisa tainasse riivitud porgand, (tükeldatud)pähklid ja (peenestatud) jõhvikad. Sega spaatliga niikaua kuni ained on omavahel hästi segunenud. Kalla tainas võitatud ø 24cm koogivormi. Küpseta 175°C ahjus, alumisel tasemel umbes 45 minutit. Jahuta põhi. Glasuuri jaoks sega kokku kõik ained.  Kata kook glasuuriga. Puista peale riivitud apelsinikoort.
prindi retsept

0 Response to "Porgandikook"