Ahvileib mustikate ja apelsiniga


tainas:
♦ 450 – 500 g jahu
♦ 15 g pärmi
♦ 30 g suhkrut
♦ 0,5 tl soola
♦ 300 ml piima
♦ 60 g sulavõid
♦ 1 muna

täidis:
♦ 100 g võid
♦ 100 g suhkrut
♦ 100 g pruuni suhkrut
♦ 1 apelsini koor ja mahl
♦ 150 g mustikaid
♦ soovi korral 1 spl rummi

K u u m u t a piima käesoojaks. Sega tainasegamiskausis pärm suhkruga. Lisa piim, pool jahukogusest ja sool. Sega. Lisa lahtiklopitud muna ja jahtunud sulavõi. Jätka segamist ja lisa ülejäänud jahu järk-järgult. Sõtku niikaua  kuni tainas lööb kätest ja kausist lahti. Valmis tainas kata rätikuga ja pane sooja kohta umbes 45 minutiks kerkima. Tainas peab olema kerkinud topelt.
T ä i d i s e jaoks sega suhkrud riivitud apelsinikoorega. Teises kausis sega apelsinimahl rummiga (kui otsustasid kasutada rummi). Sulata või ja jäta jahtuma.
M ä ä r i Ø 24 cm keeksivorm võiga. Vormi tainast umbes 25 g pallikesed. Neid saab ca 35 tk. 
L a o vormi esimene kiht – eelnevalt kasta iga palli sulavõi ja seejärel suhkrusegu sisse. Kalla peale natuke apelsinumahla ja puista peale mustikad. Jätka pallikeste ladumist vaheldumisi mustikate ja apelsinimahla niristamisega, kuni vorm on täis. Järelejäänud või, mahl ja suhkur kalla kõige peale.

P a n e ahi sooja 180 kraadi peale ja niikua lase saial veel soojas kohas kerkida. Küpseta  45 – 50 minutit hju alumisel tasemel. Keera keeksivorm ahjust võttes kohe tagurpidi. Lase 10 minutit jahtuda ja eemalda vorm. Kunista mustikatega.



allikas kaju Köök

0 Response to "Ahvileib mustikate ja apelsiniga"