Aprikoosi-šokolaadi sai

3 vormi millede mõõdud on 11 x 29 cm

taigen:
♦ 3 dl piima
♦ 30 g presspärmi
♦ 1 dl suhkrut
♦ 3/4 sl kardemoni
♦ 1 kanamuna
♦ umbes 9 dl nisujahu
1♦ 00g võid /margariini

täidis:
♦ 1 purk (250g) kohupiima
♦ 3 sl rõõska koort
♦ 1 kanamuna
♦ 1/2 dl suhkrut
♦ 2 tl vaniljesuhkrut
♦ 100 g valget šokolaadi
♦ 1 purk (420g) aprikoosikompotti ( aprikoosipoolikud)
♦ Määrimiseks muna ja kaunistada võib veel suhkruglasuuriga

1. Leota pärm käesoojas piimas. Lisa suhkur, sool, kardemon ja muna. Sega juurde osa jahu ning toasoe või. Sega. Lisa ülejäänud jahu ja sõtku taignaks. Lase taignal kerkida soojas kohas, rätiku all umbes 20 minutit.
2. Tidise jaoks sega kokku kohupiim, koor, muna, suhkur, ja vaniljesuhkur. Purusta šokolaad, (mitte peenikeseks vaid võivad olla jämedad tükid) ja nõruta aprikoosid. Lõika aprikoosidest 9 sektorit kaunistuseks. Ülejäänud aprikoosid lõika väikesteks kuubikuteks ja sega kohupiimatäidisesse. 
3. Kummuta kerkinud taigen jahuga üle puistatud lauale ja jaga kolmeks. Rulli iga taignaosa 25x30 suuruseks. Jaga kohupiimatäidis ka kolmeks ja samas ka šokolaad jaga kolmeks. Määri üks osa täidist taignale jättes servadest paar cm tühjaks. Pudista peale šokolaad. Rulli siis nagu rullbiskviiti ja tõsta vormi. Nii toimi ka teise kahe taignaga.  
4. Lõika kääri otstega iga saia peale kolm sälku. Igasse sälku pane aprikoosisektor. Tõsta vormid ahjuplaadile ja kata rätikuga. Lase kerkida veel poo tundi. 
5. Lõpuks määri saiad lahti klopitud munaga. Küpseta 200°C ahju alt teisel tasemel 20-25 minutit. Kui saiad hakkavad lõpu poole väga tumedat värvi võtma siis kata need küpsetuspaberiga. 
6. Võta saiad vormist välja siis, kui need on jahtunud. Soovikorral nirista sika-saka peale suhkruglasuuri. 

0 Response to "Aprikoosi-šokolaadi sai"