Kirsi-datlikook

♦ 200 g margariini või võid
♦ 1,5 dl suhkrut
♦ 2 muna
♦ ½ pakki (à 200 g) pehmeid datleid
♦ 3,5 dl nisujahu
♦ 1 tl kaneeli
♦ 1 tl kardemoni
♦ 1 tl vanillisuhkrut
♦ 2 tl küpsetuspulbrit
♦ 1 dl kohvi

vormi:
♦ 10 tk suhkrustatud kirsse
♦ ½ dl purustatud (sarapuu)pähkleid

Võita vormi põhi ja servad ja lõika vormi põhjale küpsetuspaber. Tükelda kirsid ja jaota vormi põhjale, riputa peale pähklipuru. 
Vahusta suhkur ja või. Lisa vahustades juurde ükshaaval munad. Tükelda datlid. Sega omavahel jahu,datlid, küpsetuspulber, kaneel, kardemon ja vanillisuhkur. Lisa segu ja jahtunud kohv munasuhkruvahule. Sega niipalju et ained on kõik ühtlustunud. Kalla tainas vormi. Küpsta ahju allosas 175°C umbes 35 minutit. Kook säilib külmkapis mitmeid päevi.

allikas Pirkka
prindi retsept

0 Response to "Kirsi-datlikook"