Alloleval pildil on esimene proov, mis loomulikult läks aia taha :) Põhjad jäid paberile kinni ja läksid katki. Peale seda ostsin spetsiaalse küpsetusaluse millega tegu õnnestus.
koored:
♦ 100 g munavalget (vastab u. 3 keskmist kanamuna)
♦ 110 g mandlipulbrit ( vastab u. 2,5 dl )
♦ 200 g tuhksuhkrut ( vastab u. 3 dl + 2 sl )
♦ 25 g peensuhkrut ( vastab u. 2 sl )
♦ toiduvärvi
banaanišokolaaditäidis:
♦ 0,75 dl rõõska koort
♦ 90 g tumedat šokolaadi
♦ 25 g võid
♦ 1 küps banaan
Ennem kui alustad, mõõda kõik ained valmis.
Vahusta mikseriga munavalged vähese peensuhkruga. Kui vaht on muutunud natuke kohevamaks, siis lisa soovi korral toiduvärv ja vähehaaval ülejäänud suhkur. Vahusta kuni vaht on kohev ja läikiv, kuid mitte niipalju et see muutub "tükiliseks" Kui vispliga tõstad vahtu ja jäävad juba tipud, siis on konsistents sobiv (meenutab habemeajamisvahtu või juuksevahtu). Sega mandlipulber ja tuhksuhkur omavahel (soovitan veel sõeluda) Nüüd lisa kolmes - neljas jaos jahusegu munavalgevahtu ja sega spaatliga. Sega hoolega, põhjast ja kausi servadelt. Tainas on sobiv kui tõstad lusikaga taldrikule kuhjakesi ja sinna ei jää tipud vaid see vajub laiali. Tõsta tainas pritsikotti ja pritsi ø 3cm läbimõõduga kuhjakesi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jälgi et küpsetuspaber oleks sirge ja täpselt plaadi suurune. Koorte põhjad peavad jääma tasased, siledad. Jäta umbes 1 cm vahed. Kui sul on makrooniküpsetus matt, siis pritsi ø 3 cm kuhjakesed. Taigen on paraja paksusega kui pritsides ei jää tippusid.
Lase nüüd plaadil paar-kolm korda kukkuda 10-15 cm kõrguselt vastu lauda. Nii saad õhu tainast välja ja tainas jääb pealt siledam. Jäta lauale "kuivama" umbes tunniks. Nii moodustub makroonile omane sile koor ja küpseb kohev "jalg". Kui tainas sõrmega katsudes külga ei hakka võib küpsetama hakata. Küpseta 130°C ahjus, keskmisel tasemel umbes 15-20 minutit. Keera panni kui pool ajast on kulunud. Oma ahju järgi sobiv küpsetusaeg tuleb leida ise. Kui küpseb vähe tuleb koor pehme ja kleepuv, kui kaua siis tuleb koor liiga rabe ja kuiv. Pealt peavad koored olema tasased ja värvus ühtlane.
Täidiseks kuumuta koor väiksemas potis. Tükelda šokolaad ja lisa pooled kooresse, sega läbi ja lisa ülejäänud šokolaad. Sega hästi , et täidis jääks ühtlane ja läikiv. Tõsta pott pliidilt. Lisa või ja kahvliga püreestatud banaan. Sega kõik läbi ja pane jahedasse kohta tahenema. (mina panin natukeseks sügavkülma). Tõsta või pritsi pooltele koortest täidist ja kata ülejäänud koortega.
allikas raamat Pariisilainen macaron-leivos
prindi retsept
0 Response to "Pariisi makroonid"
Postita kommentaar