Karusmarjakreem (posset)


♦ 400 g tikreid 
♦ 6 sl suhkrut
♦ 4 dl rõõska koort (35%)
♦ 0,5 tl vanillisuhkrut


Puhasta tikrid ja kalla potti. Lisa 2 sl suhkrut ja kuumuta aeg-ajalt segades madalal kuumusel  5 minutit ehk kuni suhkur on sulanud ja mahl eraldunud. Tõsta pliidilt. Jäta 6 tervemat marja alles magustoidu kaunistamise jaoks. Püreeri saumikseriga. Suru segu läbi sõela niipalju, et seemned ja kestad eralduvad. Tõsta 4 supilusikatäit segu kõrvale (kaunistamiseks). Kalla rõõsk koor teise potti, lisa 4 sl suhkrut ja kuumuta keemiseni. Keeda madalal kuumusel mõni minut. Sega vanillsuhkur ja tikripüree koore hulka. Jaota segu nelja magustoidukaussi/bokaali ja tõsta paariks tunniks külmkappi kalgenduma. Ennem pakkumist, lisa igasse kaussi kreemi peale 2 siirupist tikrit ja supilusikatäis marjapüreed.

Prindi retsept

0 Response to "Karusmarjakreem (posset)"