Martsipan ja mandlimass

Martsipan ja mandlimass ei ole päris täpselt samad asjad kuigi need valmistatakse peamiselt samadest ainetest mandlist ja suhkrust. Lisandiks võib olla munavalge ja glükoosisiirup. Kuna mandel on suhteliselt kallis tooraine, siis on ka mandlimass kallim, sest see sisaldab rohkem mandlit.

M
artsipan on jahvatatud mandlist, suhkrust või suhkrusiirupist ja munavalgetest keedetud mass. Saadud martsipanimass
 maitsestatakse ja värvitakse ja kasutatakse kondiitritööstuses. Martsipanis on tavaliselt umbes 30% jahvatatud mandleid ja 70% suhkrut. Kuna martsipanimass on elastsem kui mandlimass, siis sobib see paremini rullimiseks ja vormimiseks. Avatud pakk säilib paremini jahedas, toidukilesse käärituna. Võta martsipan toasooja 2 tundi ennem kasutamist või pehmenda seda umbes 10 sekundit mikrolaineahjus poole võimsusega.


Mandlismass saadakse võrdse koguse tuhksuhkru ja jahvatatud mandlite segamisel. Massi seotakse vähese glükoossiirupi või munavalgega. Mandlimass maitsestatakse ja värvitakse ja kasutatakse kondiitritööstuses. Sobib kookide katmiseks ja täidiseks, samuti martsipanikujukeste vormimiseks. Mandlimassil on tugevam mandlimaitse kui martsipanil, sest sisaldab rohkem mandleid.

0 Response to "Martsipan ja mandlimass"