Kirsi-valgešokolaadi keeks

Prindi retsept
Vorm on 2,5l.  Glasuuri paksust võib igaüks ise vedelikuga"reguleerida". Kui on väga vedel, siis valgub kiiresti alla. Väga paksu on taas raskem külgedele laiali määrida.

  • 300 g võid
  • 2½ dl suhkrut
  • 1 dl fariinisuhkrut
  • 4 muna
  • 5 dl nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl söögisoodat
  • 100 g kirsse
  • ½ dl kirsikompoti leent
  • 1 dl purustatud valget šokolaadi

Kaunistamiseks:
  • 3,5 dl tuhksuhkrut
  • 3-4 spl kirsikompoti leent või vett
  • purustatud valget šokolaadi
  • kirsse

Vahusta või ja munad kohevaks. Lisa vahustades ükshaaval toasoojad munad. Sega omavahel jahud ja sõelu need taignasse vaheldumisi kirsikompoti vedelikuga.
Tükelda kirsid ja šokolaad ja lisa need lõpuks käsitsi ettevaatlikut segades taignasse. Sega taigend tõstes ainult niipalju et kõik ained on segunenud.
Küpseta võitatud ja jahuga ülepuistatud vormis, ahju alumisel tasemel 175°C, 50-60 minutit. Ahjust võttes lase keeksil vormis jahtuda umbes 10 minutit. Siis kummuta vormist välja alusele.
Sega tuhksuhkur vedelikuga. Kalla koogile ja aja labidaga laiali. Kaunista valgešokolaadiga ja aseta peale kirsid.


2 Response to "Kirsi-valgešokolaadi keeks"

  1. Liilia says:
    26 märts, 2011

    mmm, näeb välja küll väga isuäratav!

  2. LG says:
    26 märts, 2011

    Aitäh. Kusjuures on väga maitsev ja mahlane. Ei jäänud kuiv nagu mõned keeksid. Ootan, millal saab värsekid kirsse, kompotikirss pole ikkagi see ... :)