Porgandimuffinid kookoshelvestega

♦ 3 dl peeneks riivitud porgandeid
♦ 2 muna
♦ 1,5 dl suhkurt
♦ 5 sl õli
♦ 1 väiksem apelsin
♦ 1 dl kookoshelbeid
♦ 2,5 dl jahu
♦ 2 tl küpsetuspulbrit
♦ 1 tl kaneeli

Vahusta munad suhkruga. Sega omavahel kuivained. Pigista apelsinist välja mahl. Lisa munavahusse õli, apelsinimahl ja kookoshelbed. Sega. Siis lisa jahu. Sega. Ja lõpuks sega juurde riivitud porgand. Tõsta tainas muffinivormidesse ja küpseta 180 kraadi juures 30 minutit. Kaunista tuhksuhkruga.

Lillkapsahakkliha vormiroog

♦ 1 lillkapsas (500+ g)
♦ 400 (veise)hakkliha
♦ 1 dl toidukoort
♦ 1 sl võid praadimiseks
♦ maitse järgi musta pipart
♦ maitse järgi soola
♦ 1,5 dl riivjuustu
♦ 2 sl võid

Tükelda lillkapsas pane sõelale ja loputa külma veega. Lase vesi keema, lisa umbes 1 tl soola ja lillkapsatükid. Keeda kuni on pehmed. Niikaua kuni lilkkapsas keeb, prae pannil, võis hakkliha. Maitsesta soola ja pipraga. Kurna lillkapsas ja püreesta. Sega juurde toidukoor. Sega lillkapsapüree praetud hakklihaga. Kalla 20 x 24 cm vormi. Puista peale riivjuust ja küpseta 180 kraadises ahjus pool tundi. 

allikas Kotikokki

Puuvilja - kohupiima tort

See tort on valmistatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Selleks et uhkema välimusega tort tuleks võiks kasutada sügavamat kaussi mille läbimõõt on näiteks 20 cm.

♦ 500 gr kohupiima 
♦ 200 gr maasikaid
♦ 2 kiivit
♦ 100gr seemneteta viinamarju 
♦ 1 banaan 
♦ (võid panna ka vastavalt oma soovile muid puuvilju)
♦ 2 dl 35% rõõska koort
♦ 3-5 sl suhkrut (oma maitse järgi)
♦ 1 tl vanillisuhkrut
♦ 1 spl zelatiini (ca 10-12 g / 4,5 lehte)
♦ degistive küpsiseid umbes 8 tk

Pane zelatiin  külma vette likku. Puhasta ja tükelda marjad.
Vahusta vahukoor  suhkruga tugevaks vahuks. Lisa vanillisuhkur ja kohupiim. Sega ühtlaseks massiks. Nõruta želatin ja sulata hetk mikros. Nirista kohupiimatäidisesse samas kogu aeg segades. Lisa tükeldatud puuviljad ja marjad. Ja sega õrnalt läbi. Vooderda kauss toidukilega. Kalla mass kaussi. Kõige peale laota küpsised. Pane vähemalt 2-3 tunniks külma tarduma.  Serveerimiseks aseta suurem taldrik kausi peale ja keera kauss teistpidi, eemalda toidukile.

allikas Sweet home
prindi retsept

♥ Avokaado-šokolaadikook

põhi:
♦ 0,5 dl rapsiõli 
♦ 100 g fariinsuhkrut 
♦ 1 tl vanillisuhkrut 
♦ 3 kanamuna 
♦ 1 avokaado 
♦ 0,5 sl sidrunimahla  
♦ 5 sl ananassi-mangomoosi  (kindlasti kõik moosid sobivad ise panin        maasikamoosi)
♦ 1,5 dl (täistera)nisujahu 
♦ 3 sl mõrudat kakaopulbrit 
♦ 1 tl küpsetuspulbrit 
♦1 tl  soodat

avokaadokreem:
♦ 2 avokaadot
♦ 1 sl sidrunimahla
♦ 1,5 dl tuhksuhkrut 
♦ 2 tl vanillisuhkrut 
♦ (soovi korral rohelist toiduvärvi)
♦ strösseleid

Vahusa õli ja suhkur. Lisa vahustades ükshaaval munad. Püreesta avokaado ja lisa sidrunimahl. Lisa püree õli-munasegusse koos moosiga. Sega kokku omavahel kuivad ained. Lisa taignasse ja sega ühtlaseks. Võita ja puista riivsaiaga üle umbes 23-24 cm läbimõõduga (lahtikäiv)koogivorm. Kalla taigen vormi ja küpseta  ahju alumisel tasemel 175°C 30-40 minutit. Jahuta põhi täielikult maha. Püreesta avokaadod minilõikuris. Lisa sidrunimahl ja suhkrud. Sega ühtlaseks. Kui soovid erksamat rohelist värvi siis lisa mõni tilk toiduvärvi. Määri avokaadokreem koogile. Puista peale strösseleid.

allikas Keventäjät
prindi retsept

Juustumääre päikesekuivatatud tomatitega

♦ 200 g juustu
♦ 100 g päikesekuivatatud tomateid
♦ 1 sl oliiviõli
♦ 1 sl seesamiseemne õli
♦ vajadusel vett
♦ kaunistuseks värsket tüümiani või basiilikut
Purusta blenderis juust päikesekuivatatud tomatite ja õlidega. Vajadusel lisa ka natuke vett, et tekstuur tuleks kreemjam. 

Määre sobib hästi küüslauguleibadele:

♦ 8-10 viilu musta leiba
♦ 3 küüslauguküünt
♦ 50 g toasooja võid

Sega kokku või ja peeneks hakitud küüslauk. Määri leivaviilud küüslauguvõiga ja lõika iga viil neljaks-kuueks tükiks. Aseta ahjuplaadile ja grilli 200 °C kuumuses umbes 5 minutit. Määri kate leivakestele ja kaunista maitserohelisega.

                                                  Juustumääre rukkinööpides.


allikas Kaju Köök