Uue aasta tort

Põhi tuleb madal kuna pähklijahu on raske ja seetõttu ka põhi ei kerki palju. Aga pooleks saab ilusti lõigata.

♦ 200 g metspähkleid
♦ 3 muna
♦ 2 dl fariinsuhkrut
♦ ½ dl nisujahu
♦ 1 tl küpsetuspulbrit

täidis:
♦ 2 banaani
♦ 1 tl sidrunimahla
♦ 2 dl 35% rõõska koort
♦ 2 sl moosisuhkrut
♦ 1 tl vaniljesuhkrut
♦ 100 g riivitud pähklišokolaadi (Marabou Dubbel Nougat)

kaunistamiseks:
♦ 13 Toffifee-kommi
♦ 10 g valget šokolaadi
♦ 1½ dl 35% rõõska koort
♦ 2 sl suhkrut
♦ 1 tl tumedat kakaopulbrit
♦ seierite jaoks martsipani


Jahvata pähklid jahuks. Vahusta munad ja fariinsuhkur kohevaks. Sega omavahel pähklijahu, nisujahu, küpsetuspulber ja lisa vähehaaval segades munasuhkruvahtu. Kalla tainas võitatud ja jahuga üle puistatud küpsetusvormi (1,5 l)  Küpseta ahju alumisel tasemel 175°C umbes 30 minutit. Lase põhjal vormis jahtuda mõni minut ja tõsta siis põhi restile jahtuma. Lõika põhi pooleks. Püreeri banaanid kahvliga. Sega juurde sidrunimahl. Levita püree põhjale. Vahusta rõõsk koor moosisuhkru- ja vaniljesuhkruga. Sega hulka riivitud pähklišokolaad. Levita 1/3 osa täidist banaanitäidisele. Tõsta teine koogipõhi peale ja levita ülejäänud täidis tordi peale ja külgedele. Sulata šokolaad , pane kilekotti, lõika väike auk nurka ja kirjuta numbrid 1-12 Toffifee- kommidele. Vahusta rõõsk koor ja suhkru ja kakao. Kaunista tort vahukoorega ja nummerdatud Toffifee- kommidega. Aseta 1 Toffifee komm tagurpidi tordi keskele. Vooli martsipanist seierid ja aseta need tordile.

allikas Dansukker
prindi retsept

Porgandikommid

♦ 2 sl võid
♦ 4 sl mannat
♦ 400 g porgandit
♦ 0,25 tl kaneeli
♦ 200 g kondenspiima

Sulata pannil või. Lisa manna ja kuumuta segades umbes minuti võrra. Riivi juurde peene riiviga porgand ja lisa ka kaneel. Kuumuta kuni porgandist mahl aurustub.  Kõige viimasena lisa kondenspiim ning kuumuta madalal kuumusel aeg-ajalt segades umbes 2-3 minutit. Ehk niikaua kuni segu pakseneb ja muutub taina taoliseks. Jahuta ja vormi väikesed kommikesed. Tõsta külmkappi tahenema. Kommid võid katta ka sulašokolaadiga. Parimad järgnevatel päevadel :)

allikas: kokkama

♥ Suitsukana-toorjuustutaskud

♦ 100 g võid
♦ 3 dl jahu
♦ 1 tl küpsetuspulbrit
♦ 0,5 tl soola
♦ 0,5 tl kurkumit
♦ 1 dl riivjuustu
♦ 100 g hapukoort

täidis:
♦ 200 g (ürdimaitselist) toorjuustu 
♦ 200 g suitsukanatükke
♦ 1 väike sibul
♦ 1 dl keedetud riisi

Sega jahu küpsetuspulbriga, lisa või ja näpi sõrmedega sõmeraks. Lisa muud ained ja sega kiiresti tainaks. Tõsta tainas külmkappi seniks kuni valmistad täidise. 
Sega omavahel toorjuust, peenestatud suitsukana, hakitud sibul ja keedetud riis.
Rulli tainas jahusel laual  32 x 32cm plaadiks. Lõika plaat 16:ks ruuduks (8x8cm) Jaga täidis tainaruutudele ja tõsta taina nurgad keskele kokku. Küpseta 200°C umbes 15 minutit. 

allikas Toidutuba

Kooresed küüslaugukartulid

♦ mõned supilusikatäied õli 
♦ 1-1,5 kg kartuleid
♦ 4 dl (vahu)koort
♦ 5 küüslauguküünt või oma maitse järgi
♦ paprikapulbrit
♦ piprasegu
♦ soola

Koori kartulid ja kõika kangideks. Kuumuta suuremas kastrulis õli lisa kartulid ja kuumuta mõned minutid neid kogu aeg segades. Lisa peenestatud küüslauguküüned ja maitseained. Lisa koor ja kuumuta keemiseni. Kalla segu ahjuvormi ja küpseta 200 °C niikaua kuni kartulid on pehmed. Umbes pool tundi. Proovi küpsust kahvliga. 
allikas Hellapoliisi
prindi retsept

Muffinid õuna ja iiriskommidega

♦ 200 g jahu
♦ 1 dl suhkrut
♦ 2 tl küpsetuspulbrit
♦ 1 tl soodat
♦ 3 keskmise suurusega hapukat õuna
♦ 50 g pähkleid
♦ 100 g iiriskomme
♦ 2 muna
♦ 100 g sulavõid
♦ 1 dl piima
♦ 1,5 dl hapukoort

Sega omavahel kokku kuivad ained. Koori ja tükelda õunad, haki pähklid  ja tükelda iirised ja sega kokku kuivainetega. Klopi lahti munad, lisa sulavõi,piima ja hapukoor ja sega läbi. Lisa jahusegu ning sega tainas ühtlaseks. Tõsta lusikaga tainas muffinivormidesse. Küpseta 200°C ahju keskmises osas 15-20 minutit kuldpruuniks.

prindi retsept