♥ Pariisi õunakook

Mina lõikasin õunad sektoriteks ja vormi vooderdasin küpsetuspaberiga. Koogi soovitan küpsetada eelmisel päeval, kuna minu meelest on kook järgmisel päeval jne.  parim! 
Muidugi kui kooki üldse nii kauaks jätkub :))

tainas:
♦ 1,5 dl jahu
♦ 1 dl suhkrut
♦ 1,5 sl küpsetuspulbrit
♦ 1/4 tl soola
♦ 1 tl vanilliinsuhkur
♦ 3 muna
♦ 3 sl õli
♦ 1 dl piima
♦ 700 g kooritud, puhastatud ja viilutatud õunu

kate:
♦ 3/4 dl suhkrut
♦ 1  muna
♦ 50 g võid 

Sega suuremas kausis kokku kõik kuivad ained. Sega omavahel muna, õli ja piim ning sega kokku kuivade ainetega. Klopi vispliga ühtlaseks. Nüüd lisa õunaviilud tainasse. Sega kõik tasaseks ja kalla segu võitatud koogivormi (ø 24 cm). Pane kook 200°C ahju keskmisele tasemele küpsema 30-35 minutiks. 
Katteks sulata või ja jahuta. Sega juurde suhkur ja lahtiklopitud muna. Sega kõik ühtlaseks. Tõsta lusikaga koogile nii et segu kataks kogu koogi ja pane veel 10 minutiks ahju küpsema. Jahuta ja serveeri jäätise või vahukoorega.
allikas: retseptiraamat <<Õunakoogid>>
prindi retsept

Lindströmi kotletid

♦ 400 g hakkliha
♦ 1 dl riivsaia 
♦ 1/2 dl vett
♦ 1 sibul
♦ 2-3 marineeritud peeti
♦ 1 muna
♦ (1 sl kappareid)
♦ 1 tl soola
♦ 1/2 tl musta pipart
  
Sega kokku riivsai ja vesi ja lase 10 minutit paisuda. 
Peenesta sibul ja riivi peedid. Kuumuta sibulaid pannil, rasvaines. Lisa need riivsaia hulka, lisa ka riivitud peet , hakkliha, muna ja (kapparid). Lisa sool ja pipar ning sega kõik läbi. ! Kasuta mikseri tainakonkse ! Vormi tainast kotletid ja küpseta pannil, kuumas rasvas mõlemalt poolelt pruuniks. Kotletid võid küpsetada ja praeahjus 200 °C  15-20 minutit. Kotlettide peale sobib hästi võis praetud sibularõngad.

allikas: Pirkka.fi prindi retsept


Mariannešokolaadimuffinid

Alumisel pildil on kommid mida kasutasin siia muffinitesse. Ma ei tea kas neid Eestis saada on. Need on piparmündi trühvlid kaetud piimašokolaadiga. Kuid muffinitesse sobib igasugune piparmündimaitseline šokolaad/trühvel. 

♦ 3 dl nisujahu
♦ 0,5 dl tumedat kakaojahu
♦ 2 dl suhkrut
♦ 2 tl küpsetuspulbrit
♦ 2 tl vanilliinisuhkrut
♦ 2 muna
♦ 1 dl piima
♦ 100 g võid
♦ piparmündišokolaadi
♦ 4-5 rkl mariannekommipuru

šokolaadivahukoor:
♦ 2,5 dl vahukoort
♦ 100 g tumedat šokolaadi

Tee valmis šokolaadivahukoor. Vahusta koor. Sulata šokolaad. Lase natuke jahtuda ja sega siis vahukoore hulka. Sega ühtlaseks ja pane külmkappi. Nüüd sega kokku  kuivad ained. Lisa sulavõi, munad ja piim. Sega lusikaga kõik läbi. Lisa kommipuru ja sega see tainasse. Jaga tainas muffinivormidesse ja suru iga muffini sisse tükk šokolaadi. Küpseta ahju keskosas 225°C 10-15 minutit. Jahuta muffinid ja kaunista šokolaadivahukoorega. Puista peale veel mariannekommipuru. Kui vahukoor on liiga külm ja tugevavõitu, siis sega see läbi käsivispliga.
allikas: Dr Sugar



Küüslauguleivad

♦ umbes 300 g leiba
♦ 1 dl oliivõli
♦ 2-3 suurt küüslauguküünt
♦ 1 tl tüümiani
♦ ürdisoola

Lõika leib kangideks. Sega suuremasse kaussi kokku õli, pressitud küüslauguküüned ja tüümian. Pane leivakangid kaussi ja sega niikaua kuni õli on imbunud leibadesse. Kalla leivad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja puista peale ürdisoola. Pane 180° C ahju ja küpseta 15-25 minutit, olenevalt kui krõbedaid soovid.

Ananassikook

vormi põhjale:
♦ 1 dl fariinsuhkrut
♦ 50 g sulavõid või margariini
♦ 7 ananassirõngast
♦ (umbes 20 konservkirssi)

tainas:
♦ 125 g võid või margariini
♦ 1 dl suhkrut
♦ 2 muna
♦ 2 dl nisujahu 
♦ 1 dl kartulijahu 
♦ 2 tl küpsetuspulbrit 
♦ 1 dl piima
♦ lisaks vaniljejäätist

Vooderda vormi põhi küpsetuspaberiga ja võita vormi küljed. Puista fariinsuhkur tasaselt põhjale. Kata põhi nõrutatud ananassirõngastega ja kirssidega. Kalla üle sulavõiga. 



Vahusta või ja suhkur. Lisa vahustades ükshaaval munad. Sega jahud omavahel ja sõelu need tainasse. Lõpuks lisa piim ja sega kiiresti läbi. Kalla tainas vormi ja küpseta 175-kraadises ahjus, alumisel tasemel umbes 45 minutit. Ahjust võttes lase koogil hetk jahtuda ja siis kummuta alusele. Eemalda ettevaatlikult küpsetuspaber. Serveeri pehme jäätisega.
allikas: Pirkka.fi
prindi retsept