♦ 1 sl suhkrut
♦ 3 dl käesooja vett (37°C)
♦ ½ dl (oliivi)õli
♦ 1 muna
♦ 450 g nisujahu
♦ 1 tl soola
Murenda pärm kaussi. Lisa suhkur ja hõõru puulusikaga kuni muutub vedelaks. Lisa soe vesi, õli, lahtiklopitud muna ning soolaga segatud jahu. Sega läbi. Nüüd jätka segamist elektrimikseriga kasutades tainakonkse. Tainas jääb suhteliselt vedel. Kata tainakauss köögirätikuga ning lase soojas kohas umbes 30 minutit kerkida. Või soojenda kaussi mikrolaineahjus, madalamal võimsusel 1 minut. Ja jäta siis 30 mintiks kerkima. ÄRA ava ust!!! Nüüd sõtku tainas veel kergelt läbi ning kalla küpsetuspaberiga vooderdatud neljakandilisse keeksi vormi(silikonist vormi ei ole vaja küpsetuspaberiga vooderdada panna) Lase veel 30 minutit kerkida. Küpseta 200°C ahju allosas 30-35 minutit või kuni saia sisetemperatuur on 94°C. Tõsta ahjust restile. Kata märja rätikuga ja pane peale veel kuiv rätik.
prindi retsept
0 Response to "Vormisai"
Postita kommentaar