Südamekoogikesed

Kooki võid pakkuda ka lihtsalt sellisena nagu ta on.

põhi:
♦ 100 g võid või margariini
♦ ¾ dl tuhksuhkru-kakao segu
♦ 2 dl nisujahu

peale:

♦ 2 muna (toasoojad)
♦ 1 ½ dl suhkrut
♦ 1 sidruni riivitud koor
♦ ½ dl sidrunimahla
♦ 1 ½ dl nisujahu

1. Vooderda Ø 27 cm lahtikäiva koogivormi põhi ja servad küpsetuspaberiga. Või vooderda madal koogivorm paberiga nii, et põhi ja servad on kaetud. 

Vahusta või kakaosuhkruga, sõelu juurde jahu ja sega taignaks. Suru jahuste kätega taigen ühtlaselt vormi põhjale. 
Küpseta ahju keskosas 175˚C ~15 minutit.
2. Riivi pestud sidruni koor peene riiviga. (Pane riivi peale niisutatud küpsetuspaberi tükk. Riivi sellel sidrunit. Puru saab kergelt kätte noaga paberit kaapides) pigista sidrunist mahl välja. Vahusta toasoojad munad ja suhkur. Lisa vahule sidrunimahl, koor ja sõelu ka jahu. Sega taigent võimalikult vähe. Vaid niipalju, et kõik ained on segunenud. Kalla taigen tumedale põhjale. 
Küpseta edasi ahju keskosas 175˚C umbes 20 minutit.
3. Eemalda vormist rõngas. Tvalisest vormist tõsta kook koos paberiga välja, et see jahtuks kiiremini. Vajuta südame kujulise vormiga koogist südameid. Puista üle tuhksuhkruga. Toredad koogikesed näiteks sõbrapäevaks, kui kaunistad need šokolaadist pritsitud südametega ja puistad peale tuhksukrut.

 







Prindi retsept 

0 Response to "Südamekoogikesed"