Ploomi-kohupiimakook

Kook on küpsetatud lahtikäivas koogivormis ø 23cm.

põhi:
  • 4 dl kaerahelbeid
  • 1,5 dl jahu 
  • 150 g võid 
  • 0,5 tl soola 
  • 1,5 dl suhkrut 
  • 2 sl vett
täidis: 
  • 500 g ploome 
  • 2 muna 
  • 1,5 dl suhkrut 
  • 250 g kohupiima 
  • 0,5 dl mannat 
  • 2,5 tl kartulijahu 
  • 0,5 sidruni mahl

Sega kausis kaerahelbed ja jahu, lisa  tükeldatud või, siis sool ja suhkur. Lisa vesi ja sõtku taignaks. Pane pooleks tunniks külmkappi. Kata lahtikäiva vormi põhi ja servad küpsetuspaberiga. Suru tainas põhjale. Lao peale poolitatud ploomid nii, et lõikepind jääb alla.
Vahusta munavalged kõvaks vahuks. Sega munakollased ja ülejäänud täidise ained.  Lisa munavalgevaht ja sega ainult niipalju et ained kõik seguneksid ja kalla ploomidele. Küpseta 175 °C  juures 60 minutit. Jahuta ja eemalda vormist.
 allikas Kodukiri

0 Response to "Ploomi-kohupiimakook"