♥ Rabarberi - toorjuustukook


Koogivorm on Ø 24cm ja täpselt pool kogusest mahub Ø 20 cm vormi

põhi:
♦ 180 g Digestive küpsiseid
♦ 90 g võid

rabarberitäidis:
♦ 300 g tükeldatud rabarberit
♦ 50 g suhkrut
♦ 2 sl vett
♦ 30 g võid
♦ 2 sl tärklist
♦ 2 muna

toorjuustutäidis:
♦ 600 g toorjuustu
♦ 100 g suhkrut
♦ 3 muna
♦ (1 sidruni riivitud koor)
♦ 2 sl jahu
♦ 1 sl tärklist
♦ 1 tl vanillsuhkrut
♦ 300 g hapukoort

1. Kuumuta tükeldatud rabarber, suhkru ja  veega keemiseni. Lase tasasel tulel podiseda, kuni rabarber on pehme. Püreesta saumikseriga ja lisa või. Jäta jahtuma. Leigelt sega juurde tärklis ja munad. 
2. Pane ahi 190 kraadi peale soojenema. Ahju põhja pane kuumakindel kauss veega. Põhja jaoks sega purustatud küpsised ja sulatatud või. Suru küpsisepuru lahtikäiva koogivormi põhjale. Küpseta põhja  10 minutit. Tõsta vorm ahjust välja ja keera kuumus 200 kraadi peale.  
3. Valmista toorjuustutäidis seni kuni põhi küpseb. Sega toorjuust suhkruga. Lisa ükshaaval munad. Sega vispli või spaatliga (ära vahusta) Seejärel lisa jahu, tärklis, vanillsuhkur ja soovi korral sidrunikoor. Viimasena sega täidise hulka hapukoor. Sega täidis ühtlaseks. Tõsta täidiseid vaheldumisi koogivormi ja sega  kahvliga niipalju et moodustub marmori kujutis. Pane kook ahju ja alanda kohe temperatuuri 160 kraadini. Küpseta 50-55 minutit. Tõsta ahjust ja jahuta.  Aseta kook vähemalt mõneks tunniks külmikusse või üleöö maitsestuma.


allikas Kaju Köök
prindi retsept

Biskviitkattega rabarberikook

Kui kasutad köögikmbaini siis mõõda kõik ained kombaini kaussi ja sega ühtlaseks taignaks. Küpsetusvormi põhja mõõt on miul 22 x 29 cm. Ja koogi võid ka nii küpsetada et paned kohe taignale rabarberid, suhkrukaneeli segu ja siis ahju 10 minutiks. Jne.

põhi:
♦ 150 g toasooja võid
♦ 100 g  suhkrut
♦ 1 muna
♦ 250 g nisujahu
♦ sõrmeotsatäis soola
♦ 0,5 tl küpsetuspulbrit
♦ (riivsaia või küpsisepuru)

vahele:
♦ 400-450 g tükeldatud rabarberit
♦ 1,5 dl suhkrut
♦ 1,5 tl kaneeli

biskviitkate:
♦ 4 suurt muna
♦ 5 sl suhkrut
♦ 5 sl nisujahu

Vahusta või suhkruga. Lisa muna ja sega. Sega omavahl  jahu ja küpsetuspulber ning sõelu munavahtu. Sõtku taignaks. Pane taigen pooleks tunniks külmkapi. Vooderda vorm küpsetuspaberiga. Suru taigen ühtlaselt vormi põhjale. Torka kahvliga põhja auke. Küpseta 200°C ahjus 10 minutit. Alanda kuumust 175 kraadini. Nüüd puista põhjale soovi korral kas riivsaia või küpsisepuru (nii ei imendu rabarberimahla palju põhja sisse ja põhi ei jä väga "märjaks") Laota põhjale rabarberitükid ja puista üle kaneelisuhkruga.. Pane kook jälle ahju seniks kuni valmistad biskviidi. Vahusta munad suhkruga kohevaks ja tugevaks vahuks. Sõelu juurde jahu ja sega ainult niipalju et taigen on ühtlane. Kalla koogile ja aja  laiali. Ja tõsta uuesti ahju küpsema umbes 20 minutiks. Kook olgu pealt kuldpruun. Keera ahi kinni. Jäta ahju uks praokile ja jäta kook veel ahju umbes 10 minutiks. Siis võta välja täielukult jahtuma.  Jahtunud kook puista üle (maasikamaitselise)tuhksuhkruga.


allikas Nami-Nami
prindi retsept



Pannkoogipitsa

põhi:
♦ 7 dl piima
♦  3 dl nisujahu
♦ 1 dl kaerahelbeid
♦  3 muna
♦ 1 tl soola

kate:
♦ 1 purk (420g) basiiliku maitselist pastakastet
♦ 200 g suitsusinki
♦ 1 suur banaan
♦  2 tomatit
♦ 1 prk (227g) ananassitükke
♦  1 tl curryt
♦ 150g riivjuustu

Sega pannkoogiained omavahel ja lase  seista 15 minutit, et jahu paisuks. Kalla taigen küpsetuspaberile, millega oled vooderdanud vormi (põhjamõõt 23x30cm) Küpseta 200ºC umbes 20 minutit. Siis määri taignale kaste, ribadeks lõigatud sink, viilutatud banaanid ja tomatid ning nõrutatud ananassid. Lõpuks puista peale curry ja riivjuust. Pane veel ahju 225ºC 10 - 15 minutiks või siis niikauaks kuni juust on saavutanud kuldpruuni väljanägemise. Kui pakud külalisetele siis võid kaunistada pizza rucola lehtedega 

NB! Minu variatsioonid: Kuna mul ei olnud käepärast pastakastet, panin tavalist ketsupit ja puistasin peale kuivatatud basiilikut. Usun, et suitsusingi asemel sobib ka mingi poolsuitsutoode või vorst. Eraldi rebisin mozarellajuustust ribad pizzale ja riivisin tavalist juustu veel peale. Oma maitse järgi puistasin veel peale sinihallitusjuustu. Panni mõõdud on 49 x 29 äärtega 38 x 26 ilma äärteta taigen võib küpsemise ajal tõusta muhku, kuid sellest pole midagi. Ahjust võttes vajub alla !

prindi retsept

♥ Maasika-šokolaadikook

Tuleb 10-12 koogikest olenevalt suurusest.  Vorm on umbes 35 x 11cm (0,7l)  lahtikäiva põhjaga. Vaata videot!

♦ 32 kpl (330g) Oreo küpsiseid
♦ 110 g sulavõid
♦ 200g piimasokolaadi
♦ 100 g tumedat sokolaadi
♦ 200 ml rasvasemat rõõska koort
♦ umbes 12  maasikat
♦ mandli või pähklipuru

Purusta küpsised köögikombainis, lisa sulavõi ja sega ühtlaseks. Suru taigen vormi põhjale ja servadele. Tükelda šokolaad suuremasse kaussi. Kalla rõõsk koor potti ja kuumuta keemiseni. Kalla koor šokolaadi peale ja sega niikua kuni segu on ühtlane. Kalla segu põhjale. Suru maasikaid koogi peale. Tõsta külmkappi vähemalt kaheks tunniks või üleöö. Puista peale mandli-või pähklipuru. 


...... ja kirssidega



Singi ja juustuga saiapirukas

Piruka valmistamist võib jälgida siit

♦ 1 saiapäts (valmis viilutatud. Mul läks 14 viilu)
♦ võid ( saiaviilude määrimiseks)
♦ 500-600 gr vorsti/sinki
♦ 3-4 tomatit
♦ 5 muna 
♦ 2dl piima
♦ 200-300g juustu (maitse vastavalt soovile)
♦ maitserohelist
♦ pipart

Lõika saiaviilude otsast ära umbes 2-3 cm jagu. Määri saiaviilud võiga ja lao püsti ümmargusse, ø 26 cm vormi. Vahele pane vorstiviilud ja tomativiilud. Klopi munad piimaga lahti ja maitsesta pipraga. Kalla munasegu saiadele ja puista üle riivjuustuga. Küpseta 200°C ahjus umbes 30 minutit. Ahjust võttes puista üle hakitud maitserohelisega.

allikas virkka.com.ua