Mandlipannkoogid

♦ 5 dl vett
♦ 100 g (umbes 2 dl) mandlijahu  
♦ 2 ½ dl nisujahu
♦ 3 muna
♦ 2 sl suhkrut 
♦ ½ tl soola
♦ 2 sl õli (sulavõid)

Sega kokku vesi, mandlijahu ja nisujahu. Mikserda hulka munad. Lisa suhkur sool ja õli. Lase tainal paisuda umbes 15 minutit. Prae ø 20 cm pannil, õlis kuldpruunid koogid. Saad 10-12 kooki. 
Söö kiivimoosiga

prindi retsept

Kiivimoos

♦ 5 kiivit
♦ 1 banaan
♦ 1 sl želatiinipulbrit (4-5 lehte)
♦ 200 g suhkrut
♦ poole sidruni mahl

Koori kiivid ja banaan. Lase minilõikuris pudruks. Pane potti. Lisa suhkur ja želatiinipulber ja keeda 5-7 minutit. Kui kasutad želatiinilehti siis leota neid külmas vees umbes 10 minutit, pigista välja liigne vesi ja sulata. Nirista segades moosi hulka. Sega hästi läbi ja pane purki.

Rabarberikissell šokolaadivahuga

kissell:
♦ 500 g rabarberit
♦ 1,5 l vett
♦ 2 dl maasikamahla
♦ 1,5 dl valget suhkrut
♦ 0,5 dl fariinsuhkrut või Demerara suhkrut
♦ 4 sl kartulitärklist
♦ 1 dl vett


Koori rabarberid ja tükelda. Lase tükeldatud rabarber koos vee- ning valge suhkru ning fariinsuhkruga keema tõusta. Keeda tasasel tulel, kuni rabarber on pehme. Sega kartulitärklis  külma veega ning nirista kisselli pidevalt segades potti.  Kuumuta keemiseni ja tõsta pott seejärel kohe tulelt. 

šokolaadivaht:
♦ 100 g valget šokoolaadi
♦ 2 dl 38% vahukoort

Sulata šokolaad, lisa tilgake rõõska koort. Sega ühtlaseks ja tõsta pliidilt. Vahusta koor. Lisa sulašokolaad vahukooresse ja mikserda ühtlaseks. Tõsta šokolaadivaht jahtunud kissellile ja naudi. 

Lisatud 16.6.2013

Röstisin täna pannil ½ dl kookoshelbeid, ½ dl kaerahelbeid, 2 sl fariinsuhkrut ja tsipakene kaneeli. Sõin kisselliga ja maitsev oli :) Puru võib lisada lisaks veel šokolaadivahule!

Prindi retsept

"Liivakoogid"

Minu vormid on 1,5 dl ja sain 4 kooki. Mahla oleksin võinud lisada vähem, siis oleks jäänud mannapudru rohkem kuiveam  ja rohkem liiva moodi. 

♦ 1½ dl mannat
♦ 1 sl kardemoni
♦ 1 tl kaneeli
♦ 1½ dl roosuhkrut (demerara)
♦ 75 g võid
♦ umbes 4 dl apelsinimahla

Rösti mannat kuumal, kuival pannil niikaua kuni see muutub kuldpruuniks. Ära kõrveta, muidu jääb kookidele mõrkjas maitse ! Lisa maitseained ja suhkur. Sega läbi. Sulata või ja sega vähehaaval mannasse. Kuumuta apelsinimahl ja hakka paari supilusika kauppa lisama mannasse. Sega hästi läbi ja lisa taas mahla ja jälle sega. Nii saab manna korralikult paisuda. Lisa mahla senikaua kuni pudru on kuiva väljanägemisega ja manna on pehmeks haudunud. Võib olla et kogu 4dl mahla ei olegi vaja ära kasutada. Aega kulub selleks umbes 15 minutit. Nüüd tõsta "liiv" vormidesse, suru tihedalt kokku. 
Kummuta koogid vormist välja alusele. Võid panna koogid natukeseks ajaks külmkappi. Jahedana on neid kergem käsitleda. Paku maitsestatud vahukoorega või (mandli)piimaga

♥ Ahjukartul Kreeka moodi

♦ umbes 1,2 kg kartuleid
♦ 3 sl oliiviõli
♦ 3 küüslauguküünt
♦ 1 sidruni riivitud koor
♦ soola
♦ ½ tl oreganot
♦ 200 g fetajuustu

Pese, koori kartulid ja lõika suuremateks sektoriteks. Keeda soolaga maitsestatud vees 5-10 minutit (olenevalt kartuli sordist) Kurna ja auruta kuivaks. Kalla kartulid ahjuplaadile ja pritsi peale oliiviõli. Küpseta 200°C ahjus 25 minutit. Tõsta ahjust välja. Riivi peale sidrunikoor ja küüslaugud. Maitsesta soola,- ja oreganoga. Tükelda fetajuust kuubikuteks ja lao kartulitele. Küpseta veel umbes 10 minutit.