Kohupiimapätsikesed

1 pakk kohupiima (200g)
♦ 2 kanamuna
♦ 75 g võid
♦ 0,5 klaasi suhkrut
♦ näpuotsatäis soola
♦ 1,5 klaasi jahu
♦ 1 tl küpsetuspulbrit
♦ rosinaid( ohtrasti )

Hõõru kohupiim muna,- või- ja suhkruga ühtlaseks. Lisa jahud ja rosinad. Tõsta teelusikaga plaadile väikesed pätsid. Küpsetata 200°C kuldkollaseks (10-15 minutit)

Roosamanna metsmaasikatest

Loomulikult maasikate asemel võib kausutada igasuguseid marju või moosi.

♦ 5-6 dl metsmaasikaid
♦ 1 l vett
♦ 1,5 dl suhkrut( juhul kui ei kasuta moosi)
♦ 1,5 dl mannat

Kalla puhtad marjad potti, vala peale vesi ja lase keema tõusta. 

Keeda umbes 15 minutit. Kurna vedelik teise potti ja suru ka marju läbi sõela nii palju, kui saad. 
Lase uuesti keema tõusta. Lisa suhkur ja seejärel sirista peene joana, samal ajal kogu aeg segades, sekka manna.  
Keeda veel 10 minutit. Sega aeg-ajalt. Tõsta pliidilt ja lase pudrul jahtuda. Vahusta kas käsimikseriga või köögikombainis.
Köögikombainiga vahustades saad kohevama ja heledama vahu. Serveeri mannavahtu piimaga.. Serveeri mannavahtu piimaga.

prindi retsept

Aura timbalid

Naljakas nimi, ei tea isegi mida see tähendab ja kust on pärit aga selline see nimi on:) Kui sinihallitusjuust ei maitse võib asendada selle tavalise riivjuustuga. Sellest kogusest saab 12 timbalit. Neid võid pakkuda soojalt kas liha,- kala,- viineritega jne. 

♦ 2 suuremat (jahust)kartulit (300g)
♦ 3-4 porgandit (300g)
♦ pool paprikat
♦ 150 g Valio Aura sinihallitusjuustu
♦ 1 sl jahu
♦ ½ tl jahvatatud pipart
♦ ½ tl soola

Riivi jämedama riiviga kartulid ja porgandid. Tükelda paprika väikesteks kuubikuteks. Klopi munad lahti. Sega kokku kõik ained. Lõika küpsetauspaberist 24 riba (umbes 3cm x 20cm). Õlita kergelt muffinipanni pesad ja aseta paberiribad risti pesadesse. Tõsta segu pesadesse.
 


Küpseta 200°C ahju keskmises osas 20-30 minutit. Tõsta timbalid paberiribade abil vormist. Kui servad on jäänud natuke kinni, siis aita noaga lahti.

Prindi retsept

Munapuder

♦ 2 pakki peekoniviile à 140 g
♦ 1 sibul
♦ 5 muna
♦ 2 dl piima
♦ (soola) pipart
♦ 1 sl võid
♦ maitserohelist (tilli, peterselli jne.)

Sulata pannil või. Lõika peekonid ribadeks ja prae läbi.

Lisa peenestatud sibul. Prae veel niikaua kuni peekon on mõnusalt krõbe. Klopi munad lahti lisa piim. Maitsesta soola ja pipraga. Vala segu pannile peekoni peale. Kuumuta kahvliga alt ülespoole segades, kuni muna kalgendub. Peenesta maitseroheline ja sega muna hulka.

allikas Kokaraamat
prindi retsept

Metsmaasikarull

♦ 4 muna 
♦ 1 dl suhkrut 
♦ ¾ dl jahu 
♦ ¾ dl kartulitärklist 
    VÕI 
♦ 1½ dl jahu 
♦ ½ tl küpsetuspulbrit

Täidis: 

♦ 2,5-3 dl 35% rõõska koort 
♦ 1 sl vaniljekastmepulbrit 
♦ umbes 0,5l metsmaasikaid 

Vahusta munad suhkruga. Sega jahud ja küpsetuspulber omavahel ning sõelu muna-suhkruvahtu. Sega niipalju et kõik ained segunevad. Kalla taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjulpaadile ja aja laiali. Küpseta 225°C 6-8 minutit. Kummuta põhi teisele, suhkruga kaetud küpsetuspaberile. Eemalada ettevaatlikult paber ja pane tagasi põhjale. Jäta jahtuma. Täidiesks vahusta koor suhkruga, vahustamise lõpus lisa vaniljekastmepulber. Määri vahukoor põhjalenii et jäta ühest laiemast servast umbes 5 cm tühjaks. Kata maasikatega ja keera küpsetuspaberi abiga rulli. Tõsta külmkappi mõneks tunniks tõmbama.


Prindi retsept