Kaerahelbemuffinid

♦ 3 dl sepikujahu
♦ 1,5 dl kaerahelbeid
♦  0,5 tl soola
♦ 0,5 dl fruktoosi e. puuviljasuhkrut
♦ 2 tl küpsetuspulbrit
♦ 1 tl kardemoni
♦ 2 dl piima
♦ 1 muna
♦ 1 dl vedelat margariini

peale:
♦ 0,5 dl vedelat margariini
♦ 2 sl fruktoosi
♦ 1 dl kaerahelbeid
♦ 1 sl piima

Mõõda kuivad ained kaussi. Lisa piim, muna ja margariin. Sega ühtlaseks. Jaga taigen muffini vormidessa. Katte jaoks sega kokku margariin, fruktoos, kaerahelbed ja piim. Jafa muffinite peale ja küpseta 200°C umbes 15 minutit.

prindi retsept

Šokolaadikook Vana Tallinnaga


põhi:
♦ 180 g digestive küpsiseid
♦ 75 g toasooja võid

kate:
♦ 300 g tumedat šokolaadi 
♦ 200 g toorjuustu
♦ 2 dl rõõska koort 35%
♦ 125 g vanillipudingut
♦ 3 spl Vana Tallinna likööri

* Purusta küpsised ja sega toasooja võiga. Kata ø 24 cm  lahtikäiva koogivormi põhi ja servad küpsetuspaberiga. Suru põhjale  või-küpsisesegu. Tõsta vorm täidise tegemise ajaks külmkappi.
* Sulata šokolaad. Vahusta koor mitte väga tugevaks vahuks. Lisa hulka toorjuust, vanillipuding ning liköör ning sega mikseriga ühtlaseks. Lõpuks sega kreemi sisse veidi jahtunud sulašokolaad ning vala kreem põhjale. Tõsta kook mõneks tunniks või üleöö külma tahenema. 
allikas Toidutuba

Vahukommi-pohlakook

põhi:
♦ 100 g võid või margariini
♦ 1 dl suhkrut
♦ ½ dl fariinisuhkrut
♦ 1 muna
♦ 2 ½ dl nisujahu
♦ 1 dl mandlijahu
♦ 1 tl küpsetuspulbrit
♦ 1 tl vanillsuhkrut
♦ 3/4 dl piima

täidis:
♦ 200 g (külmutatud) pohli
♦ 2 dl piima
♦ 200 g vahukomme

* Vahusta toasoe rasvaine, suhkur ja fariinisuhkur kohevaks vahuks. Lisa muna ja vahusta ühtlaseks. Sega omavahel jahu, mandlijahu, küpsetuspulber ja vanillsuhkur. Lisa jahusegu vaheldumisi piimaga muna-suhkruvahule ja sega kõik ühtlaseks tainaks. Kata lahtikäiva vormi (ø24cm) põhi küpsetuspaberiga, kalla tainas vormi, aja ühtlaselt laiali ja küpseta 175°C 15-20 minutit. Eemalda vormist põhi ja jahuta restil. Pane jahtunud põhi tagasi vormi. Tõsta vorm külmkappi.
* Purusta (jäised) pohlad blenderis. Kalla piim paksu põhjaga potti ja kuumuta keemiseni. Keera kuumus maha. Lisa vahukommid ja sega vispliga käsitsi, kuni kommid on sulanud (kui vaja, soojenda veel madalal kuumusel) Tõsta pott külma veega täidetud kraanikaussi. Lisa pohlad. Sega kõik ühtlaseks ja jäta segu jahtuma 5-10 minutiks. Sega vahepeal mõned korrad. Kalla täidis põhjale ja tõsta tagasi külmkappi. Jäta kook tarduma 2-4 tunniks.

!!! Vahukommikook tarretub kiiremini, kui želatiiniga valmistatud juustukoogid. Põhja ja täidise jahutamine kiirendab tarretumist. Mandlijahu võib korvata ka nisujahuga.

Roosadest vahukommidest tuleb ilus, roosa kook.
Allikas Pirkka

Puuviljakeeks


Keeksi sobivad kuivatatud puuviljad, rosinda, ploomid, aprikoosid, tatlid, konserveritud puuviljad nagu kirsid, ananassid või aprikoosid ja igat sorti pähklid. Selles keeksis on kuivatatud segapuuviljad, rosinad ja kreekapähklid.

♦ 250 g võid või margariini
♦ 2 ½ dl roo- või peensukrut
♦ 4 kanamuna
♦ 5 dl kuivatatud puuvilja või puuviljakompotti ja pähkelid
♦ ½ dl konjakit, rummi või kirsikompotileent
♦ 4 ½ dl nisujahu
♦ 3 tl küpsetuspulbrit
♦ 2 tl vanillsuhkrut
vormi:
♦ võid või margariini
♦ kookoshelbeid


Peenesta puuviljad ja pähklid. Kompotipuuviljad nõruta ja tükelda. Lisa alkohol või kirskikompoti leem ja lase veidi masitsestuda. Sega omavahel nisujahu, küpsetuspulber ja vanillsuhkur. Vahusta pehme rasvaine ja suhkur. Lisa vahustades ükshaaval munad. Sõelu jurde jahu. Sega läbi ja siis lisa puuvilja-pähklisegu. Sega tainas ühtlaseks. Määri keeksi vorm võiga ja puista üle kookoshelvestega. Kalla tainas vormi, tasanda pind. Küpseta 200°C ahju alumisel tasemel 45-50 minutit. Kummuta keeks jahtunult vormist välja alusele. 

prindi retsept

♥ Chilli - laimikook

Siirupit võib pakkuda kõrvale ka väkesest kannukesest. Siis on igaühel seda võmalik endale koogile kallata just niipalju kui soovib, sest siirup on üsna tuline :)

põhi: 
♦ 200 g digestive küpsiseid
♦ 100 g toasooja võid
♦ 1,5 dl kookoshelbeid

täidis:
♦ 250 ml 35% rõõska koort
♦ 250 g toorjuustu
♦ 340 g heledat kondenspiima
♦ 2  laimi 
♦ 5 želatiinilehte

tšilli -laimi siirup:
♦ 3 laimi 
♦ 60 g suhkrut
♦ 2 punast tšillikauna 

Keeda siirup valmis ja jäta jahtuma. Pigista laimidest välja mahl. Puhasta tšillikaunad seemnetest ja peenesta. Lisa siirupisse ja keeda madalal kuumusel umbes 5-7 minutit. Jäta jahtuma. (võid lisada siirupisse ka riivitud laimi koort siis kui oled siirupi jätnud jahtuma)
Purusta küpsised. Lisa kookoshelbed ja või ja sõtku ühtlaseks. Vooderda lahtikäiva koogivormi ø 24cm, põhi  ja servad küpsetuspaberiga (servad võib ka hästi õlitada). Suru küpsisepuru vormi põhjale. Pane niikauaks  külmkappi kui valmistad täidist. 
Pane želatiinilehed külma vette likku. Riivi laimid ja pigista välja mahl. Vahusta rõõsk koor. Vahusta natuke kondenspiima, lisa laimimahl ja riivitud koored. Lisa vahukoor ja toorjuust ja sega vispliga niikaua kuni kõik ained on segunenud. Pigista želatiinilehtedet üleliigne vesi välja ja sulata hetke mikros (2-4 skundit). Nirista želatiin täidisesse samas kogu aeg täidist segades. Kalla täidis põhjale  ning pane 4 tunniks külmkappi tarduma. Kalla siirup koogile enne serveerimist. 

allikas Paprika
prindi retsept