♥ Chilli - laimikook

Siirupit võib pakkuda kõrvale ka väkesest kannukesest. Siis on igaühel seda võmalik endale koogile kallata just niipalju kui soovib, sest siirup on üsna tuline :)

põhi: 
♦ 200 g digestive küpsiseid
♦ 100 g toasooja võid
♦ 1,5 dl kookoshelbeid

täidis:
♦ 250 ml 35% rõõska koort
♦ 250 g toorjuustu
♦ 340 g heledat kondenspiima
♦ 2  laimi 
♦ 5 želatiinilehte

tšilli -laimi siirup:
♦ 3 laimi 
♦ 60 g suhkrut
♦ 2 punast tšillikauna 

Keeda siirup valmis ja jäta jahtuma. Pigista laimidest välja mahl. Puhasta tšillikaunad seemnetest ja peenesta. Lisa siirupisse ja keeda madalal kuumusel umbes 5-7 minutit. Jäta jahtuma. (võid lisada siirupisse ka riivitud laimi koort siis kui oled siirupi jätnud jahtuma)
Purusta küpsised. Lisa kookoshelbed ja või ja sõtku ühtlaseks. Vooderda lahtikäiva koogivormi ø 24cm, põhi  ja servad küpsetuspaberiga (servad võib ka hästi õlitada). Suru küpsisepuru vormi põhjale. Pane niikauaks  külmkappi kui valmistad täidist. 
Pane želatiinilehed külma vette likku. Riivi laimid ja pigista välja mahl. Vahusta rõõsk koor. Vahusta natuke kondenspiima, lisa laimimahl ja riivitud koored. Lisa vahukoor ja toorjuust ja sega vispliga niikaua kuni kõik ained on segunenud. Pigista želatiinilehtedet üleliigne vesi välja ja sulata hetke mikros (2-4 skundit). Nirista želatiin täidisesse samas kogu aeg täidist segades. Kalla täidis põhjale  ning pane 4 tunniks külmkappi tarduma. Kalla siirup koogile enne serveerimist. 

allikas Paprika
prindi retsept

0 Response to "♥ Chilli - laimikook"