Küüslauguleivad

♦ umbes 300 g leiba
♦ 1 dl oliivõli
♦ 2-3 suurt küüslauguküünt
♦ 1 tl tüümiani
♦ ürdisoola

Lõika leib kangideks. Sega suuremasse kaussi kokku õli, pressitud küüslauguküüned ja tüümian. Pane leivakangid kaussi ja sega niikaua kuni õli on imbunud leibadesse. Kalla leivad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja puista peale ürdisoola. Pane 180° C ahju ja küpseta 15-25 minutit, olenevalt kui krõbedaid soovid.

Ananassikook

vormi põhjale:
♦ 1 dl fariinsuhkrut
♦ 50 g sulavõid või margariini
♦ 7 ananassirõngast
♦ (umbes 20 konservkirssi)

tainas:
♦ 125 g võid või margariini
♦ 1 dl suhkrut
♦ 2 muna
♦ 2 dl nisujahu 
♦ 1 dl kartulijahu 
♦ 2 tl küpsetuspulbrit 
♦ 1 dl piima
♦ lisaks vaniljejäätist

Vooderda vormi põhi küpsetuspaberiga ja võita vormi küljed. Puista fariinsuhkur tasaselt põhjale. Kata põhi nõrutatud ananassirõngastega ja kirssidega. Kalla üle sulavõiga. 



Vahusta või ja suhkur. Lisa vahustades ükshaaval munad. Sega jahud omavahel ja sõelu need tainasse. Lõpuks lisa piim ja sega kiiresti läbi. Kalla tainas vormi ja küpseta 175-kraadises ahjus, alumisel tasemel umbes 45 minutit. Ahjust võttes lase koogil hetk jahtuda ja siis kummuta alusele. Eemalda ettevaatlikult küpsetuspaber. Serveeri pehme jäätisega.
allikas: Pirkka.fi
prindi retsept

Porgandikook

põhi:
♦ 3 muna
♦ 1,5 -2 dl suhkrut
♦ 100 g sulavõid
♦ 4,5 dl nisujahu
♦ 2 tl küpsetuspulbrit
♦ veidi soola
♦ 2 tl kaneeli
♦ 1 sl riivitud apelsinikoort
♦ 250 g porgandeid (riivi peene riiviga)
♦ 1 spl apelsinimahla
♦ 100 g hakitud kreekapähkleid
♦ 50 g kuivatatud jõhvikaid 

glasuur: 
♦ 3 dl tuhksuhkrut
♦ 2-3 sl apelsinimahla
♦ 1 spl riivitud apelsinikoort

toorjuustuga glasuur:
♦ 50g võid
♦ 200g maitsestamata toorjuustu
♦ 1 1/2 dl tuhksuhkrut
♦ 1 apelsini riivitud koor


Sulata ja jahuta või. Vahusta mikseriga munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sega juurde sulavõi ja apelsini mahl. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sool, kaneel ja riivitud apelsinikoor. Lisa muna-võivahu hulka ja sega tainas ühtlaseks. Lisa tainasse riivitud porgand, (tükeldatud)pähklid ja (peenestatud) jõhvikad. Sega spaatliga niikaua kuni ained on omavahel hästi segunenud. Kalla tainas võitatud ø 24cm koogivormi. Küpseta 175°C ahjus, alumisel tasemel umbes 45 minutit. Jahuta põhi. Glasuuri jaoks sega kokku kõik ained.  Kata kook glasuuriga. Puista peale riivitud apelsinikoort.
prindi retsept

Õuna-kohupiimakakukesed

♦ 2 muna
♦ 1dl suhkrut
♦ 100 g taluvõid
♦ 1 ½ dl nisujahu
♦ ½ dl kama
♦ 1 tl küpsetuspulbrit
♦ 1 dl hakitud hapukaid õunu
♦ 200 g kohupiima
♦ 2 spl hakitud metsapähkleid
♦ (kui meeldib, siis natuke rosinaid ka)

Vahusta munad suhkruga, lisa sulatatud või. Lisa küpsetuspulbriga segatud nisujahu, kama, hakitud pähklid ja kohupiim. Sega tainasse hakitud õunaviilud. Täida ¾ muffinivormist tainaga. Küpseta temperatuuril 210°C umbes 15 min.

Prindi retsept


Kukeseenekaste

♦ 1 suur sibul
♦ 1 sl võid/õli
♦ 250 g kukeseeni
♦ 0,5 tl soola
♦ pipart pipravseist
♦ 1 spl jahu
♦ umbes 2 dl piima
♦ 2 spl hapukoort 

Tükelda seened ja kuumuta kuival pannil senikaua kuni vesi on haihtunud. Lisa või ja hakitud sibul. Hauta, kuni sibul on muutunud klaasjaks. Lisa sool ja pipar. Sega läbi ja kuumuta mõni minut. Sega hulka jahu ning siis lisa piim. Sega kõik hästi läbi ja kuumuta keemiseni. Lase 1-2 minutit keeda. Keera kuumus maha. Lisa hapukoor ja sega kaste ühtlaseks.