Punapeedikoogikesed

põhi:
♦ 2 punapeeti (300g)
♦ 4 muna
♦ 3 dl fariinisuhkrut
♦ 4 dl nisujahu
♦ 2 tl küpsetuspulbrit
♦ 2 tl vaniljesuhkrut
♦ 1 tl ingverit
♦ 200 g margariini

kate:
♦ 200 g toorjuustu
♦ 50 g võid
♦ 4 dl suhkrut

Riivi peedid. Vahusta toasoojad munad ja ja suhkur heledaks vahuks. Sega omavahel kuivad ained. Sulata margariin. Lisa muna-suhkruvahusse kergelt segades vaheldumisi kuivad ained, riivitud peet ja margariin. Kalla taigen küpsetuspaberiga kaetud plaadile  (30cm x 25 cm). Küpseta 200°C ahjus, keskmisel tasemel umbes 35 minutit. Tõsta jahtuma. Katteks sulata potis või. Jahuta. Sega juurde tuhksuhkur ja tooruust. Vahusta hetke mikseriga nii tuleb kate kohevam.Määri kate koogi pinnale. Lase koogil täielikult jahtuda ja siis lõika tükkideks. Soovi korral kaunista piparmündilehtedega.

Prindi retsept

Maasikamusid

Retsept soovitab vorme pintseldada sulašokolaadiga 2 korda, kui minul jäid need õhukeseks ja pintseldasin kolm korda. Pabervormid sain servast lahti nõealaga. Kui natuke serva lahti saab, siis saab ka kenasti pabervormi eemaldada. Natuke mängimist on. Aga mitte nii palju, et nende tegemise isu kaoks :)
Maasikamusid sobib serveerida vahuveini või magusa dessertveiniga.

♦ 100 g tumedat šokolaadi vormide "vooderdamiseks"
täidis:
♦ purustatud Marianne komme (Marianne Crush)
♦ 50 g suhkrut
♦ 100 g hapukoort
♦ 65 g  rõõska koort 35%
♦ 100 g mets-või aedmaasikaid
♦ 5 g želatiini
♦ kaunistamiseks maasikaid ja piparmündilehti
Sulata šokolaad kas vesivannil või mikrolaineahjus. Ise kasutan OBH Nordica šokolaadisulatajat.
Pintselda väikesed paberist vormide seinad ja põhi sulašokolaadiga ja pane hetkeks jahedasse. Toimi nii veel korra või kaks. Hoia korvikesi jahedas niikaua, kuni šokolaad on korralikult hangunud. Siis eemalda ettevaatlikult pabervormid.
VALMISTA TÄIDIS. Leota želatiin külmas vees ja seejärel sulata mõned sekundid mikrolaineahjus. Vahusta rõõsk koor. Vahusta ka hapukoor suhkruga. Tükelda maasikad väikesteks tükkideks ja sega hapukoorega. Lisa hulka vahukoor ja sega ühtlaseks. Lõpuks lisa massile niristades ja samas segades juurde želatiin. Tõsta iga korvikese põhjale teelusikaga natuke purustatud Marianne komme. Siis täida korvikesed maasikavahuga. Pane külmkappi tahenema. Kaunista maasikate ja piparmündilehtedega.


prindi retsept

Vahvlid

Vahvlite retsepte on tohutult palju. Mina jäin rahule sellega. Nendes vahvlites on täidiseks maasikad ja vahukoore-kohupiimasegu.

♦ 200 g võid
♦ 3 muna
♦ 1,5 dl suhkrut
♦ 1 tl vanillisuhkrut
♦ 150 g jahu
♦ 2 dl tärklist
♦ 1,5 dl vett
♦ näpuotsatäis soola juhul kui või on mage


Sulata või ning jahuta. Sega hulka munad, suhkur, vanillsuhkur, jahu, tärklis ja vesi. Küpseta eelkuumutatud vahvliküpsetaja vahel õhukesed krõbedad vahvlid. Täida oma maitse järgi.

allikas Kokkama Ragenga


Köögiviljakoogikesed

Taina segamisel võid kasutada tainakonkse. Kuna tainas tuleb küllaltki pehme, siis kipub see jääma käte külge kinni.

tainas:
♦ 100 g toasooja võid
♦ 3 dl jahu
♦ 1 tl küpsetuspulbrit
♦ 125 g maitsestamata jogurtit
 ♦ noaotsatäis soola 

täidis:
♦ 50 g porrut
♦ 1 väiksem suvikõrvits
♦ pool paprikat
♦ 2 küüslauguküünt
♦ 1 porgand
♦ 1 tl kuivatatut,- või 1 spl värsket basiilikut
♦ 1 muna
♦ 1 dl kohvikoort
♦ (soola, pipart)
♦ 200 g riivjuustu
♦ 6 kirsstomatit
♦ kaunistamiseks maitserohelist (tilli, tüümiani, pterselli . . .)


Sega omavahel küpsetuspulber, jahu ning sool. Lisa või ja sõtku. Lisa jogurt ja sega kõik ühtlaseks. Pane taigen 1-2 tunniks külmakappi.
Valmista täidis. Haki purjosibul, suvikõrvits, paprika, küüslauguküüned. Riivi porgand jämeda riiviga. Lisa pannile tilgake õli ja hauta kõik köögiviljad poolpehmeks. Klopi muna ja kohvikoor läbi. Lisa soola ja pipart oma maitse järgi. Lisa hautatud köögiviljad. Rulli taigen jahusel laual 24 x 32 cm suuruseks plaadiks. Lõika see 3 x 4 osaks nii, et saad 12 tk 8 x 8 cm ruutu. Või lõika taignaplaadist teravaservalise vormiga umbes 10-12cm läbimõõduga kettad. Määri muffinipanni pesad rasvainega ja vooderda iga pesa tainaga.



Tõsta igasse pessa võrdselt köögivlijasegu ja kata riivjuustuga. Õõnesta väike auguke riivjuustusse ja pane sinna kaunistuseks pooleks lõigatud kirsstomat. Küpseta 200°C ahju alumises osas umbes 20-25 minutit. Kaunista maitserohelisega.


Prindi retsept

Suhkru-kaneelikattega rabarberimuffinid

 

Sellest kogusest tuleb 12 muffinit. Sügisel küpsetage värskete mustikatega.
  • 2 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 dl sulavõid
  • 1 dl kohvikoort või piima
  • 3,5 dl nisujahu
  • 1 tl kardemoni
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • tiba soola
  • 150 g rabarberit
    suhkru-kaneelikate
    • 1 dl suhkrut
    • 3 spl nisujahu
    • 1 tl kaneeli
    • 30 g võid

    Klopi munad suhkruga vahule. Lisa sulavõi ja piim. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, sool ja kardemon ning lisa munasegusse. Sega ainult niipalju et kõik ained oleks omavahel segunenud. Lõpuks sega taignasse ettevaatlikult, lusikaga tõstes tükeldatud rabarberid. Jaga taigen paberivormidega vooderdatud muffinivormidesse.Valmista kate. Sega omavahel suhkur, jahu ja kaneel. Lisa  tükeldatud või ning näpi sõrmedega puruks. Kata muffinid 
    puruga. 
    Küpseta  200°C ahju keskmises osas 20-25 minutit.

    prindi retsept