Pavlovad

Antud kogustest tuleb 6 umbes 8 cm-se läbimõõduga beseepesa

beseepõhjad:
♦ 2 toasooja munavalget 
♦ noaotsaga soola 
♦ 100g suhkrut
♦ 2 tl vaniljesuhkrut
♦ 1 tl (maisi)tärklist 
♦ 0,25 tl sidrunimahla või äädikat

1. Jaga suhkrukogus kolmeks ja lisa viimasele osale ka vaniljesuhkur.  Keera ahi 160 kraadi peale.
2. Vahustada munavalgeid noaotsatäie soolaga pehmeks valgeks vahuks (vaht moodustab tippusid, aga need on pehmed, st hoiavad veidi vormi, aga siis vajuvad ära) 
3. Puista vahu sekka 1 osa suhkrust ja vahusta 2 minutit. Lisa teine osa suhkrust ja vahusta jälle 2 minutit. Seejärel lisa ülejäänud suhkur+vaniljesuhkur ja vahusta niikaua kuni saad ühtlase, tihke ja läikiva vahu. Olenevalt mikserist 5-10 minutit. 
4. Tilguta munavalge peale veiniäädikas ja puista peale tärklis. Vahusta veel natuke, et ka need seguneksid vahuga.
5. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga (võid küpsetuspaberi alla pintseldada natuke õli, siis ei hakka paber plaadi peal "sõitma").
6. Tõsta kahe supilusika abiga küpsetuspaberile 6 võrdset portsu ja vormi nendest seest nõgusad beseepesad (võid klaasiääre ja pliiatsi abil piirjooned ette joonistada.) 


  7. Tõsta plaat ahju keskmisele siinile ja alanda kohe kuumust 110 kraadini. Küpseta 30 minutit. Lülita ahi välja kuid jäta beseed veel ahju 10-15 minutiks. 
8. Jahuta beseed praokil uksega ahjus täielikult maha.
Laimikreem:
♦ 150 g toasooja maitsestamata toorjuustu
♦ 1 dl vahukoort
♦ 2,5 sl tuhksuhkrut
♦ 1 laimi mahl
Lisa toorjuustule tuhksuhkur, hõõru puulusikaga pehmeks kreemiks. Vahusta koor tugevaks vahuks. Sega toorjuust ja vahukoor omavahel. Lisa laimi mahl ja sega kreem ühtlaseks.
Täida beseepesad saadud kreemiga ja kaunista marjadega.


0 Response to "Pavlovad"