♥ Hakklihapalli-porgandi pajaroog

Hakklihapalle/frikadelle võib kasutada valmiskujul ostetuna või ise valmistada. Ise valmistades võib hakklihapallid valmistada täitsa oma maitse järgi. Lisada võib erinevadi juuste, ketšupit, maitseined, mida iganes. Mina valmistasin hakklihapallid Prantsuse sibulasupi kuivsegu (Knorr) pakil oleva õpetuse järgi.


hakklihapallid:
  • 1 kotike Prantsuse sibulasupikuivaineid
  • 1 dl riivsaia
  • 1 dl vett
  • 500 g hakkliha
  • 2 muna
  • 1 tl jahvatatud musta pipart
  • praadimiseks rasvainet

Sega supi kuivainetesegu riivsaiaga. Lisa vesi, sega ühtlaseks ja lase paisuda 5 minutit. Lisa hakkliha, munad ja pipar ning sega taigen tasaseks. Vormi massist lihapallid. Prae pannil, rasvaines enam-vähem valmis ja tõsta kõrvale. Jäta rasvane pann sibula praadimiseks.


patta panemiseks:
  • 5-6 porgandit (550g)
  • 2 sibulat
  • 4 keskmist tomatit
  • 400 g konserveeritud herneid
  • 500 g hakklihapalle
  • 2 dl vett / puljongit
  • 4 dl 10% rõõska koort
  • soola, pipart

Pane ahi soojenema 200°C peale.
Koori porgandid, lõika need pooleks ja vajadusel veel pikkupidi kaheks või neljaks.Tükelda sibul ja hauta samal pannilpannil, kus praadisid lihapalle, klaasjaks. Tõsta patta hautatud sibul, tükeldatud tomatid herned, hakklihapallid ja (eelkeedetud) porgandid. Sega vesi ja koor, maitsesta vajadusel soola ja pipraga ning kalla peale. Pane kaas pajale ja tõsta  ahju küpsema umbes pooleks tunniks. Kui porgandid on pehmed, siis on ka pajaroog valmis. Kaunista rooga serveerides maitserohelisega.

2 Response to "♥ Hakklihapalli-porgandi pajaroog"

  1. Iivi Kullam says:
    28 märts, 2016

    Väga hea roog, tuletasin sellega meelde sinu juubelit! :D

  2. LG says:
    28 märts, 2016

    Aitäh :) See hea roog ongi unustusse vajunud.