Pirnikook

♦ 200 g võid
♦ 2 dl suhkrut
♦ 3 muna
♦ 3 dl nisujahu
♦ 2 tl küpsetuspulbrit
♦ 3 pirni
♦ 2 spl vahtrasiirupit
♦ 0,5 dl pärlsuhkrut

Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa ükshaaval vahustades munad. Sega omavahel küpsetuspulber ja jahu ning sõelu taignasse. Sega ühtlaseks. Taigen tuleb konsistensilt pehme. Tõsta pool taignast või natuke rohkem kui pool võitatud vormi (ø 23-24cm). Aja laiali. Kata viilutatud pirnidega ja nirista peale vahtrasiirup. 
Tõsta pirnidele ülejäänud taigen ja tasanda. Puista peale pärlsuhkrut. Küpseta 175°C ahjus, alumises osas umbes 50 minutit.

Prindi retsept

0 Response to "Pirnikook"