Porgandirullkook toorjuustutäidisega

 
põhi:
♦ 3 kanamuna
♦ 1½ dl suhkrut
♦ 2½ dl peeneks riivitud porgandit
♦ 75 g sulavõid
♦ 2 dl nisujahu
♦ 1½ tl küpsetuspulbrit
♦ 2 tl vaniljesuhkurt

täidis:
♦ 100 g sidrunimaitselist toorjuustu
♦ 1 dl vahustatavat vaniljekastet
♦ põhjale määrimiseks apelsini marmelaadi

Vahusta  munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sega juurde sulavõi ja omavahel kokku segatud jahud. Lõpuks lisa riivitud porgand. Kalla taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Aja laiali ja küpseta 225℃ umbes 8 minutit. Kummuta põhi teisele, suhkruga kaetud küpsetuspaberile. Vahusta vaniljekaste. Lisa toorjuust ja sega ühtlaseks. Määri põhjale õhuke kiht marmelaadi. Nüüd kata põhi vanilje-toorjuustuga. Keera rulli ja pane jahedasse mõneks tunniks maitsestuma. 



Müslimuffinid


Igat sorti müsili sobib. Mina kasutasin puuvilja-pähkli müslit. Sain 15 muffinit.

♦ 2 muna
♦ 2 dl suhkrut
♦ 100 g sulatatud võid
♦ 2 dl maitsestamata jogurtit
♦ 3 dl nisujahu
♦ 3 dl müslit 
♦ 2 tl küpsetuspulbrit
♦ kaunistamiseks müslit

Vahusta munad suhkruga. Sega hulka sulatatud ja jahutatud või ning jogurt. Teises kausis sega jahu, müsli ja küpsetuspulber. Sega jahu-müslisegu munasegusse ja tõsta muffinipanni pesadesse või vormidesse. Puista peale müslit. Küpseta 200 kraadises ahjus 15-20 minutit.

prindi retsept

♥ Hapupiimapannkoogid

♦ 3 muna
♦ 0,5 l hapupiima, kefiiri või petti
♦ 3 sl suhkrut
♦ näpuotsatäis soola
♦ 400 g jahu
♦ 1/3 - 1/2 tl söögisoodat
♦ praadimiseks rasva

Munad klopitakse lahti, lisatakse hapupiim, suhkur, sool ning söögisoodaga segatud jahu. Segatakse taigen ning praetakse koogid. Lauale antakse keedise ja piimaga.

allikas Kokaraamat

Vastlakuklid


♦ 2,5 dl leiget piima
♦ 25 g pärmi
♦ 3 sl suhkrut
♦ ½ tl soola
♦ ½ tl  kardemoni
♦ 100 g sulavõid
♦ 1 muna
♦ umbes 400 g nisujahu 


täidis:
♦ 2 dl 35% rõõska koort
♦ 2 sl suhkrut
♦ 1 tl vanillisuhkrut 
♦ moosi
♦ tuhksuhkrut

Vedelda pärm suhkruga. Lisa leige piim ja  umbes pooled jahust. Klopi ühtlaseks. Tainas peaks olema umbes hapukoore paksune. Pane rätikuga kaetud tainakauss sooja kohta kerkima. Kui  taina pinnale on tekkinud väikesed mullikesed siis sega  tainale juurde sool, kardemon, jahtunud sulavõi, lahtiklopitud munad ja ülejäänud jahu. Sõtku või mikserda tainakonkusedega kuni tainas lööb  käte ja kausi küljest lahti. Pane taas sooja kohta kerkima. Jaga kerkinud tainas  15:ks osaks. Puista töölauale kergelt jahu.  Pane peopesa kukli peale ja tee kukli kohal väikeseid tugevaid ringe, samal ajal kuklit kergelt surudes. Kui tainatükk on kenasti siledaks kukliks muutunud siis tõsta  küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja jäta veel kerkima. Määri enne ahjupanemist piima või munaga ja küpseta 200-225°C ahjus 10-15 minutit. Tõsta plaat ahjust välja ja lase kukliyel köögirätiku all jahtuda, et kuklid jääksid pehmed. Senikaua vahusta rõõsk koor suhkrutega tugevaks vahuks. Jahtud kuklitelt lõika kaas pealt ära. Õõnesta natuke kahvliga. Täida õõnsus moosiga. Tõsta/pritsi peale vahukoort ja lõpuks pane peale kaas. Kõige peale sõelu tuhksuhkrut.


allikas Nami-Nami

Maapähklivõi-banaanikook

Minu vormi mõõdud põhjast on 18,5 x 18,5 cm. 

põhi:
♦ 100 g toasooja võid
♦ 2 dl suhkrut
♦ 2 muna
♦ 2 suuremat banaani
♦ 3 dl jahu
♦ 2 sl kakaod
♦ 1 tl küpsetuspulbrit
♦ 0,5 tl soodat
♦ 0,5 dl piima

kate:
♦ 1 dl (tuhk)suhkrut
♦ 1,5 dl maapähklivõid
♦ 75 g võid
♦ 0,5 dl piima

kaunistuseks :
♦ soolapähkleid
♦ riivitud sokolaadi

Vahusta või suhkruga ja lisa ükshaaval vahustade munad. Suru kahvliga banaanid püreeks ja lisa munavõivahusse. Sega omavahel kakao, küpsetuspulber ja sooda. Lisa võisegusse koos piimaga. Sega ühtlaseks taignaks. Kalla võitatud vormi. 


Küpseta 175°C ahjus 40minutit. 
Mõõda katte ained kõik kaussi ja sega mikseriga ühtlaseks. Määri kreem jahtunud koogile ja kaunista.


Kui kreemi jääb üle siis rösti saiaviil, määri kreemi peale ja kata banaaniviiludega njammmm.... :)

allikas Kaire köök
prindi retsept