Šokolaadipannkoogid

Prindi retsept


  • 4 dl jahu
  • 0,5 dl suhkrut
  • 1 spl küpsetuspulbrit
  • ½ tl soola
  • 2 dl kohvikoort
  • 1 dl piima
  • 2 muna
  • 2 tl vanillsuhkrut
  • 2 spl sulatatud võid
  • 1 spl õli
  • 50 g tumedat šokolaadi
  • serveerimiseks vaniljejäätist

Sega jahu,suhkur,küpsetuspulber ja sool.Lisa kohvikoor,piim,munad,vanillsuhkur,sulavõi ja õli.
Lõpuks sega juurde hakitud šokolaad.Küpseta väikesed kuldsed pannkoogid ja serveeri vanillijäätisega.

Apelsini-mandlikook

Küpseta põhi eelmisel päeval! Küpsetasin silikonist vormis, siis ei pea kooki edasi-tagasi "transportima". Silikoni külge kook ei jää. Ja sinna jääb ta ka ööseks tõmbama. Mandlijahu jahvatasin ise mandlitest, sest mulle meeldib, kui on ka mõni tükike sees. Poe mandlijahu on hästi peen. Parim apelsinimahl on ise apelsinidest pigistatud mahl.

põhi:
♦ 150 g margariini/võid 
♦ 2 dl suhkrut
♦ 2 muna
♦ 3 1/2 dl nisujahu
♦ 1 kotike  (100 g) mandlijahu
♦ 1 tl küpsetuspulbrit
♦ 1 tl soodat
♦ 2 dl apelsinimahla

apelsinisiirup:
♦ 1 dl apelsinimahla
♦ 1/2 dl suhkrut

glasuur:
♦ 3 1/2 dl tuhksuhkrut
♦ 3 spl apelsinimahla
♦ 1 spl riivitud apelsinikoort

kaunistuseks:
♦ marmelaaditükke
1. Vahusta toasoe või ja munad kohevaks vahuks. Lisa edasi vahustades ükshaaval munad. 
 Sega omavahel kuivad ained ja lisa vaheldumisi apelsinimahlaga tainasse. Sega tainast just niipalju et kõik ained on ühtlaselt segunenud.
2. Kalla tainas võitatud ja riivaiaga ülepuistatud Ø 24cm vormi. Küpseta 175°C ahju alumisel tasemel 40-50 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga.
3. Kui kook on veidi jahtunud, kummuta see vormist. Pese ja kuivata vorm. Pane kook tagasi vormi.
4. Apelsinisiirupi jaoks mõõda mahl ja suhkur väikesesse potti. Kuumuta, kuni suhkur on sulanud. Immuta kook siirupiga. Pane jahedasse seisma kuni järgmise päevani.
5. Siirda kook vaagnale. Sega omavahel tuhksuhkur, apelsinimahl ja riivitud koor. Määri glasuur koogile  ja kaunista tükeldatud marmelaadiga.


allikas Pirkka

Viktoria riis marjakastmega

Prindi restept



  • 8 dl piima
  • 1,25 dl pudruriisi
  • tsipa soola
  • 4 sl sukrut
  • 2 tl vaniljesuhkrut
  • 0,5 dl purustatud mandleid
  • ühe sidruni mahl
  • 4 želatiinilehte
  • 0,5 dl vett
  • 3 dl vahukoort

Marjakaste
400g (8dl) külmutatud pohli
1 dl vett
1 dl suhkrut
või
1l (500g) külmutatud maasikaid
0,5 dl vett
3 sl suhrut

Kaunistuseks marju ja mandlipuru või mandlilaaste

1. Kuumuta piim keemiseni ja lisa riis. Hauta pudruks u.20 minutit vahetevahel segades, jahuta ja maitsesta pudru.
2. Leota želatiinilehed külmas vees 5 minutit, Siis sulata madalal kuumusel vedelaks. Jahuta natuke ja lisa seos riisipudrusse, ikka hoolega segades.
3. Vahusta koor, lisa pudrusse ja sega tasaseks. Loputa umbes 2l rõngasvorm külma veega ja kalla pudru vormi,. Kata toidukilega ja pane ööseks jahedasse.
4. Sulata marjad, lisa vesi ja suhkur ja püreesta kas saumikseriga või köögikombainis.
5. Kasta vorm kiiresti kuuma vette ja kummuta magustoit alusele, Kaunista ümbert marjadega ja pealt mandlipuru või laastudega.
6. Paku marjakastmega..


allikas Pirkka

Superkakao

Prindi retsept


  
  •     1 l piima
  •     ¾ dl tumedat kakaod
  •     130 g tumedata šokolaadi
  •     65 g valget sokolaadi
  •     (suhkrut maitse järgi)
  •     6 dl vaniljejäätist

    Kuumuta piim keemiseni. Lisa kakaopulber ja sega hoolega, et jää tükke. Tükelda šokolaadid kaussi ja kalla kuum kakao peale ja sega hoolega kuni šokolaad on sulanud.
    Maitsesta soovi korral sukhruga. Tõsta jäätise pallid bokaalidesse/klaasidesse ja kalla kuum kakao peale.

    Trühvlid domino küpsistest

    Kasutades vanilje või pirni maitselist küpsist siis sobib hästi valgest šokolaadist glasuur.
    -------------------------------------------------------------------------------------------
    ♦ 350 g Domino küpsiseid
    ♦ 175 g toorjuustu
    ♦ 200-300  g tumedat šokolaadi

    Purusta küpsised köögikombainis. Lisa toorjuust ja töötle kreemjaks massiks. Pane segu jahedasse tahenema.  Vormi segust kujundid/pallikesed ja pane külmkappi või veel parem  natukeseks sügavkülma. Mida tugevam on trühvel, seda mõnusam on neid šokolaadisse kasta. Sulata šokolaad. Torka puutikk või väike kahvel trühvlisse ja kasta sulanud šokolaadisse. Pane restile või fooliumile hanguma. Mida külmem trühvel, seda kiiremini sokolaad hangub. Trühvlid võid kaunistada šokolaadiglasuuri-või nonparellidega või mõlemaga.