Majoneesikook


♦ 2 suurt muna
♦ 200 g suhkrut
♦ 250 g majoneesi
♦ 250 g nisujahu
♦ 0,5 tl söögisoodat
♦ umbes 100 g hakitud tumedat šokolaadi 

Mõõda kõik ained kaussi ja sega  kuni taigen muutuub  ühtlaseks. Kalla võitatud 20-24 cm koogivormi. Küpseta eelsoojendatud, 180 kraadise ahjus umbes 30 minutit. 

allikas Nami-Nami

Pahupidi õuna-kookose kook

♦ 500 g tükeldatud õunu
♦  2 muna
♦  150 g suhkrut
♦ 1 dl nisujahu
♦ 1 tl küpsetuspulbrit
♦ 2,5 dl kookoshelbeid
♦ 100 g sulatatud võid

Koori ja viiluta/tükelda õunad. Võita Ø 24cm koogivorm või vooderda küpsetuspaberiga. 
Lao vormi tükeldatud õunad. Vahusta munad suhkruga. Sega kokku jahu, küpsetuspulber ja kookoshelbed. Sega kuivained munavahu hulka, lisa sulatud või ja sega taigen ühtlaseks.
Kalla  õuntele ja küpseta 200°C  20-25 minutit. Lase koogil vormis jahtuda 5-10 minutit. Aseta suurem taldrik vormile ja kummuta kook taldrikule. Ja nüüd pane serveerimisalus koogile ja kuumuta kook tagasi serveerimisalusele. Serveeri vaniljekastme-või jäätisega.




allikas Perenine.ee

Õuna-toorjuustukook

põhi:
• 110 g toasooja võid
• 0,5 dl suhkrut
• 2,5 dl nisujahu

täidis:
• 4 suurt 6una
• 1 sl suhkrut
• 1,5 tl kaneeli 
• 600 g maitsestamata toorjuustu
• 2 dl suhkrut
• 2 tl vaniljesuhkrut
• 2 sl nisujahu
• 0,5 dl rõõska koort
• 3 kanamuna

puru koogile:
• ½ dl pehmet võid
• ¾ dl suhkrut
• 0,5 dl kaerahelbeid
• 1-2 spl nisujahu
• 1 tl kardemoni


SEGA  kõik põhja ained taignaks ja suru 24 cm koogivormi põhjale. Küpseta 180 kraadis    k10-12 min ja lase täiesti jahtuda. Nüüd Keera ahi 160 kraadi peale. TÄIDISE jaoks koori ja tükelda õunad. Puista peale kaneeli ja suhkrusegu ja sega läbi. VAHUSTA mikseriga toorjuust, suhkur, vaniljesuhkur, nisujahu. Lisa koor.  Siis sega ükshaaval juurde kanamunad. Määri koogivormi servad kergelt õliga ja kalla täidis eelküpsetatud põhjale. Laota õunad peale. NÄPI kõik puru ained segamini ja puista õuntele. Küpsetada 160°C ahjus, alumisel tasemel 1 tund. Keera kuumus maha ning ava veidi ahju uks. Lase koogil    seista veel 20 min ahjus. Jahuta kook täielikult maha ja pane ööseks jahedasse    maitsestuma.  
!!! Peale võib niristada veel karamellikastet. Mina keetsin selle 50 g võist; 0,5 dl fariinisuhkrust ja 0,5 dl rõõsast koorest.


Ingveriga maitsestatud õunamoos

♦ 1 kg kooritud ja tükeldatud hapukaid õunu
♦ 1 dl vett
♦ 1 tl riivitud värsket ingverijuurt
♦ 1 sidruni mahl ja riivitud koor
♦ 500 g (6 dl) moosisukrut

Mõõda õunatükid ja vesi potti ning keeda pehmeks.Lisa riivitud ingver, sidrunikoor, sidrunimahl nin suhkur. Kuumuta keemiseni ja keeda madalal kuumusel 10 minutit. Sega aeg ajalt. Jahuta umbes 15 minutit. Ja tõsta puhastesse, kuumutatud purkidesse. Säilita jahedas.

allikas Dan Sukker

♥ Pestomozzarellamuffinid

                
♦ 2 dl margariini
♦ 3 kanamuna
♦ 3 dl hapukoort
♦ 4½ dl nisujahu
♦ 1 spl küpsetuspulbrit
♦ 1 tl soola
♦ 1 tl paprikapulbrit
♦ 1½ dl pestokastet
♦ 150 g mozzarella juustu

Sulata margariin ja lisa juurde munad, hapukoor ja maitseained. Sega jahu küpsetuspulbriga ja lisa taignasse. Sega taigen tasakesti ühtlaseks. Õlita muffinivormi pesad. Jaga muffinivormide põhjale 1 spl taigent, seejärel pestokaste ja lõpuks mozzarella.
Peida ülejäänud taignaga ja tõsta peale väikesed pestokuhjakesed. Küpseta 220°C eelsoojendatud ahjus umbes 15 minutit.
allikas Iloleipuri