Singitort

Põhi:
  • 0,75 dl vett
  • 2 dl piima
  • 1-1,5 tl soola
  • 1kotike kuivpärmi (7g)
  • 1/2 dl õli
  • 1 tl jahvatatud paprikat
  • 1/2 dl tükeldatud mugul,- või rohelist sibulat
  • 1-2 spl pizzamaitseainet
  • paar keerdu chilli maitseainet ( Santa Maria Chili Explosion)
  • umbes 8 dl nisujahu

Täidis:
  • 2 dl rõõska koort, 35%
  • 200-250 g ribastatud sinki
  • 200g kohupiima
  • 200g kodujuustu
  • 100g pipramaitselist toorjuustu
  • 1 punane paprika
  • 1 marineeritud kurk
  • 1 dl peenestatud peterselli
  • 5 cm jupp sinepit
  • 2 tl sidrunimahla
  • 2 küüslauguküünt
  • soola ja suhkurt maitse järgi

Niisutamiseks  
  • 2 1/2 dl vett + 1/2 kanaleemekuubikut

Kate:
  • 2 topsi maitsestamata toorjuustu
  • 200 g hapukoort kas 20% või 30%
  • soola maitse järgi (kui soolast ise soovid tordi määrimiseks pealt ja külgedelt)

Kaunistuseks:
  • õhukeseks viilutatud singilõike
  • hernevõrseid
  • terveid rosè pipraterasid
  • murulauku
  • peterselli
  • kirsstomateid
  • või mida iganes

Mõõda kaussi vesi ja piim. Kuumuta käesoojaks. Lisa sool ja kuivpärm. Lisa õli ja maitseained.Siis jahu ja sõtku kuni taigen lööb kausi küljest lahti. Kata rätikuga ja lase kerkida 30 mintuit. Kummuta taigen jahuga kaetud lauale ja sõtku veel natuke. Kata lahtikäiva vormi,  ø24cm,  põhi küpsetuspaberiga ja tõsta taigen vormi. Patsuta taigen tasaseks vormi ja kata taas rätikuga. Lase kerkida veel 45 minutit.


Küpseta 175°C ahjus umbes 25 minutit (sisetemperatuur 94°C). Ahjust võttes lase jahtuda mõni minut ja kummuta vormist välja restile jahtuma. Vajadusellükka  servad noaga lahti. 
Sellise uhke tordipõhja saad, kui küpsetad vormis.

* Täidiseks vahusta koor. Sega juurde kohupiim, kodujuust ja piprane toorjuust. Peenesta paprika ja kurk ja lisa need täidisesse koos sinepi-, sidrunimahla-, pressitud küüslaugu- ja peenestatud peterselliga. Maitsesta soola ja suhkruga. 
* Lõika põhi kolmeks. Niisuta puljongiga. Määri pool täidisest põhjale ja kata poolega tükeldatud singist (100g ). Tõsta peale keskmine osa põhjast ja toimi samamoodi kui ennem. Tõsta "kaas" peale ja niisuta ka pealt puljongiga. Kääri tort toidukilesse ja tõsta tagasi samasse vormi, kus sa põhja küpsetasid. Pane peale raskus (lõikelaud/taldrik) ja jäta seisma mõneks tunniks. Või üleöö.
* Sega kokku toorjuust ja hapukoor. Maitsesta. Kata kook täidisega pealt ja külgedelt. Võid torti kaunistada ka läbi pritsikoti. Kaunista pealt ja külgedelt. 


Prindi retsept

Daim-šokolaadimuffinid

12 tk. Muffinites võib kasutada ükskõik, millist šokolaadi või seisma jäänud šokolaadikomme. Kuid Daim-šoklaad on selline, mis säilib muffini sees tervena, s.t. et ei sula väga ära. 
  • 1 tahvel (200g) Marabou Daim šokolaadi 
  • 150 g margariini / võid
  • 1 ½ dl suhrut
  • 2 muna
  • 3 ½ dl nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 2 ½ rkl tumedat kakaopulbrit
  • 1 ½ dl piima või rõõska koort

Tükelda noaga pool šokolaaditahvlist. Vahusta rasvaine ja suhkur. Lisa taigent segades ükshaaval munad. Sega omavahel kokku kuivad ained ja lisa taignasse koos piima/rõõsa koorega. Lisa taignasse lõpuks tükeldatud šokolaad ja sega taigen käsitsi ühtlaseks. Tõsta lusikaga väike kogus taigent igasse muffinivormi põhja. Aseta peale üks šokolaadiruut ja peida see taignaga. Küpseta 225°C 12-15minutit.

Brokoliomlett

Prindi restept

 
  • ½ värsket, väiksemat spargelkapsast
  • võid
  • soola
  • 3 muna
  • peenestatud peterselli
  • 2 rkl piima
  • u. ½ dl riivjuustu
  • pipart
  • (muskaatpähklit)

1. Loputa brokol ja lõika väikesteks tükkideks.
2. Sulata pannil või, lisa tükeldatud brokol ja ja küpseta, kuniks brokol on poolpehme.
3. Riputa peale vähek soola ja kui meeldib, siis ka muskaatpähklit.
4. Klopi munad kausis lahti, lisa piim, peenestatud petersell, riivjuust ja maitseained. Klopi segi.
5. Kalla munasegu spargelkapsale ja kata pann kaanega. Küpseta madalal kuumusel, kuniks olett on pealt hüübinud

Sidrunikeeks šokolaadiloori all

Prindi retsept

  • 250 g võid
  • 3 dl suhkrut
  • 5 muna
  • 4-4,5 dl nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 2 tl vanilliinsuhkrut
  • 1 sidruni riivitud koor + mahl
  • (2 spl sitruslikööki)

Kate:
  • 1½ dl suhkrut
  • 1½ dl kakaojahu (tumedat)
  • 1 dl rõõska koort

Vahusta toasoe või ja suhkur kohevaks. Lisa edasi vahustades ükshaaval munad. Sega kuivad ained omavahel. Riivi korralikut pestud sidruilt koor ja lisa jahusegusse. Lisa jahud vähehaavl taignasse, samas aeglaselt taigent segades. Lõpuks lisa sidrunimahl ja soovikorral liköör. Määri 2l koogivormi põhi ja servad sulavõiga ja puista üle riivsaiaga. Tõsta taigen lusikaga vormi. Koputa vormi vastu lauda, et taigen jaguneks ühtlaselt ja täidaks kõik augud. Pane keeks 175°C ahju alumisse ossa küpsema u. 45-55 minutiks. (Keeks on küps, kui sisetemperatuur on 94°C). Nüüd valmista kate. Sega kopsikus suhkur ja kakao. Kalla juurde rõõsk koor ja kuumuta segu segades niikaua kuni segu on tasane. Kummuta leige keeks vormist alusele ja pintselda soojalt kakaoseguga pealt kui ka servad nii, et keeks saab kena pruuni loori. Lase keeksil jahtuda ja kuivada.

Kihiline peedi-juustusalat

Prindi retsept


  •  500 g keedetud peeti
  • 300 g juustu
  • 4 keedetud muna
  • 5 marineeritud kurki
  • 200 g rohelisi herneid (külmutatud sobib ka)

Kaste:
  • 3 dl majoneesi
  • 3 dl hapukoort
  • 1 tl sidrunipipart

Kaunistuseks:
  • maitserohelist
  • 1 keedetud muna

Riivi peet, juust ja munad, haki kurgid. Kui herned on külmutatud, siis valaneed keeva veega üle ning nõruta. Sega kokku kastme ained. Lao salat kihiti kaussi: kõige alla pane herned, siis muna ja veidi kastet, edasi riivitud juust, peet ja kurk. Kalla üle kastmega ning lase paar tundi kuni üleöö külmas seista. Kaunista vahetult enne serveerimist maitserohelise ja keedetud munaga.