Šokolaadirull kodujuustuga

põhi: 
  • 4 muna
  • 1½ dl suhkrut
  • ¾ dl  nisujahu
  • 2 spl kartulijahu
  • 2 spl kakaopulbrit
  • 1 tl küpsetuspulbrit

täidis:
  • 150 g  kodujuustu
  • 125 g hapukoort
  • 2 spl tuhksuhkrut
  • 1 dl 35% rõõska koort
  • 2-3 spl vaniljekastmepulbrit
  • värskeid, või külmutatud marju


Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sega omavahel kokku kuivad ained ning sõelu munavahu hulka. Sega vaid niipalju, et kõik ained segunevad ja tuleb ühtlane taigen. Kalla taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja aja  laiali. Küpseta 225° C juures 8 min. Võta uus küpsetuspaber lauale ja puista see üle suhkruga. Kummuta valmis biskviit ahjust võttes suhkuga kaetud küpsetuspaberile. Lase hetk jahtuda ja eemalda põhja küljest paber.  Et põhi liiga ära ei kuivaks, selleks tee kraani all märjaks eemaldatud paber ja pane tagasi põhjale, märg pool vastu põhja. Või piserda põhja natuke veega, kata rätikuga ja jäta jahtuma.  Soojal põhjal hakkab täidis sulama ja jookseb välja.
TÄIDISEKS  Vahusta koor. Teises kausis sega käsitsi omavahel kokku kodujuust,hapukoor ja tuhksuhkur. Lisa vahustatud koor ja sega ühtlaseks. Vaniljekastmepulber sega täidisesse vähehaaval. Lase vahepel hetk seista, sest pulber paisub ja segu pakseneb. Nii näeb kõige paremini, kui palju pulbrit vaja lisada on. Pulbrit võib segada juurde ka rohkem, kui täidis tundub olevat veel vedel. Määri täidis biskviidile, kata marjadega  ja keera paberi abil rulli ning pane jahedasse tahenema.  

 prindi retsept

Seenesai

Seda saia olen küpsetanud nii šampinjonidega, soolaseentega kui ka külmutatud puravikkudega. Minu jaoks kõige maitsvam sai tuli puravikkudega.

♦ 2,5 dl nisujahu
♦ 2 dl täisteranisujahu
♦ 4 tl küpsetuspulbrit
♦ 0,5 tl soola
♦ 2 sl hakitud peterselli
♦ 0,5 dl õli
♦ 2,5 dl suvisibulat
♦ 2 pressitud küüslauguküüs
♦ 2 spl hakitud peterselli
♦ 100 g šampinjone
♦ 1 muna
♦ 1,25 dl keefiri

peale:

♦ 2tl piima
♦ 2 sl riivitud parmesaani
♦ 2 sl seemneid

Sega omavahel täisterajahu, nisujahu, küpsetuspulber ja sool. Lisa petersell ja sega ühtlaseks. Kuumuta pannil õli ja lisa hakitud sibul ja pressitud küüslauguküüned ning kuumuta 1 minut. Lisa viilutatud seened ja kuumuta paar minutit. Jahuta. Sega seene-sibulasegu kõigepealt lahtiklopitud munaga ja siis keefiriga. Lisa jahud ja sega ühtlaseks. Tõsta tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja vormi märgade kätega 20 cm läbimõõduga ketas. Lõika kaheksaks osaks. 
Määri pealt piimaga ja puista üle juustuga ja seemnetega.
Küpseta 175°C ahjus , keskosas 25-30 minutit.

prindi retsept



Rabarberimuffinid valge šokolaadiga

Prindi retsept


  • 100 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 2 muna
  • 1 dl hapukoort
  • 3,5 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 150 g rabarberit
  • 100 g valget šokolaadi

Sulata ja jahuta või. Lisa  hapukoor ja suhkur. Sega ühtlaseks.
Sega sisse ükshaaval munad. Teises kausis sega kokku jahu küpsetuspulbriga ja lisa see muna-hapukoore-või segule. Lõpuks sega juurde hakitud rabarber ja hakitud valge šokolaad. Sega käsitisi vaid niipalju, et kõik ained segunevad.Tõsta muffinivormidesse ja küpseta 180°C ahjus 30 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga. 

Kiire viinerisupp

♦ 2,5 l lihaleent (puljongit kuubikutest)
♦ 2 kotikest külmutatud segajuurvilju (á 250g)
♦ 1½ dl makarone
♦ 2-3 spl tomatipüreed
♦ 1-2 tükeldatud küüslauguküünt
♦ 300 g viinereid
♦ peale puistamiseks maitserohelist ja hapukoort

Lisa keevale leemele juurviljad, küüslauk, tomatipasta ja makaronid. Keeda 10 minutit. Viiluta viinerid. Lisa viinerilõigud supisse ja keeda veel 5 minutit. Vajadusel lisa veel soola, pipart. Tõsta taldrikusse ja lisa hapukoort ning puista peale maitserohelist.

prindi retsept

Mahlane rabarberikook


  •  200 g võid
  • 3 kanamuna
  • 3 dl nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • ½ tl jahvatatud kardemoni

Vahele:

  • 500 g tükeldatud rabarberit (umbes 9-10 dl)
  • 1 dl siirupit
  • 2 spl kartulijahu
  • ½ tl kaneeli
  • Peale rabarberit ja mandlilaaste

KINNITA küpsetuspaber lahtikäiva rõngasvormi (Ø26 cm) põhja ja rõnga vahele. Võita rõnga servad.
VALMISTA täidis. Võta 3 dl rabarberitükke koogi peale panemiseks. Ülejäänud rabarber (u. 7dl) pane potti.
MÕÕDA potti ka siirup, tärklis ja kaneel. Kuumuta segu kogu aeg segades, kuni see lööb mõne mulksu ja pakseneb.
Tõsta pott pliidilt ja pane jahtuma (näiteks külma veega täidetud nõusse). VAHUSTA või suhkruga. Sega juurde ükshaaval munad ja
omavahel segatud kuivad ained ning lisa taignasse. Sega taigen ühtlaseks. PANE pool taignast vormi. Aja põhjale laiali.
Taignale pane rabarberisegu. Tasanda ja siis peale ülejäänud taigen. Tasanda pind. Kata kook rabarberitükkidega ja mandlilaastudega.
Küpseta 175°C ahjus, allosas 50 minutit. Eemalda pooljahtunud kook vormist. Kauista tuhksuhkruga. PAKU vaniljekastme või jäätisega

allikas Pirkka
prindi retsept