Banaani mandlikeeks

♦ 2 muna
♦ 2 dl suhkrut
♦ 100 g sulatatud võid
♦ 5 dl nisujahu
♦ 2 tl kaneeli
♦ 1 dl purustatud mandleid või mandlilaaste
♦ 2 tl küpsetuspulbrit
♦ 2 tl vanillisuhkrut
♦ 3 purustatud küpset banaani
♦ 200 g maitsestamata jogurtit


Vahusta suhkur ja munad kohevaks vahuks. Lisa või. Sega omavahel kõik kuivad ained.Sega kahvliga purustatud banaanid ja jogurt omavahel. Lisa jahusegu ja banaanijogurt vaheldumisi muna-suhkruvahu hulka. Kalla taigen võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud rõngasvormi või väiksemale ahjuplaadile. Küpseta 175°C ahju keskmisel tasemel umbes 1 tund. Kontrolli küpsust puutikuga. Kui tikk jääb puhtaks, on keeks valmis. Kui pannil küpsetad, lõika ruutudeks. Soovi korral kata mingi glasuuriga.



    0 Response to "Banaani mandlikeeks"