Minu vormi läbimõõt siin ampsudes on 6 cm. Aga vorm tuleb valida õunasektorite suuruse järgi, et sektor kenasti taignasse peitu jääks. Või vastupidi et õunad tuleb valida vormi läbimõõdu järgi :)
♦ 150 g jahu
♦ 50 g suhkrut
♦ 100 g võid
♦ 1 munakollane
♦ (1 spl hapukoort)
♦ 3 õuna
määrimiseks :
♦ munavalge
♦ kaneeli
♦ suhkrut
Mõõda jahu ja või kaussi. Haki noaga või näpi sõrmedega segi. Lisa suhkur ja munakollane ja näpi kuni taigen on ühtlane. Juhul kui taigen pudiseb käes, lisa hapukoor. Valmis taigen pane 30 minutiks külmkappi. Koori õunad ja eemalda südamed. Lõika 3-4 sektoriks olenevalt õuna suurusest. Rulli seisnud taigen laiali. Vajuta vormi- või klaasiga kettad. Pane ketta ühele poolele õunaviil ja tõsta teine taigna pool peale.
Määri munavalgega ja keera neid kaneelisuhkru segus. Küpseta 180°C ahjus umbes 15 minutit.
allikas Karima's food
0 Response to "Õuna ampsud"
Postita kommentaar